EP: Srbija bolja od Poljske!

Reprezentacija Srbija ostvarila je pobedu u drugoj fazi takmičenja na Evrobasketu nad selekcijom Poljske 77:72.

Izvor: B92

Subota, 12.09.2009.

20:03

Default images

Najbolji košarkaši Srbije ostvarili su startnu pobedu u grupi F pred 13.000 domaćih navijača u Lođu. Do trijumfa igrači Dušana Ivkovića stigli su u završnici, iako su polovinom trećeg perioda imali i 16 poena prednosti. Najefikasniji i najbolji igrač utakmice bio je kapiten Srbije Nenad Krstić sa 18 poena i 8 skokova. Teodosić je ubacio 13, a Tripković 12. Gortat je imao 16 poena i devet skokova za Poljsku.

U veoma efikasnoj prvoj četvrtini Srbija je igrala bolje, organizovanije u napadu, ali je Ignjerski sa sjajnim šutom (tri trojke) održavao svoj timu egalu (23:22).

Odličnom igra Veličkovića (10p) i Krstića (8p) pod košem Poljaka, te sjajnom odbranom nad Gortatom i Lampeom, 'orlovi' su se početkom drugog perioda konačno malo odlepili (32:26) i koristeći neorganizovanu igru Poljaka zadržali prednost do kraja poluvremena (43:36).
FoNet
Drugo poluvreme znatno bolje je otvorila Poljska koja je preko Gortata dva puta poentirala i tri puta zaustavili napad Srbije. Međutim, posle prvog koša za naš tim koji je postigao Bjelica, i odrana je čvršće zaigrala što je donelo mini-seriju 8:0 za najveće vođstva na meču (51:40).

Srbija je nastavila sa sjajnom igrom, a Krstić i Tripković su svojim novim poenimapovećali prednost na velikih 16 poena četiri minute pre kraja trećeg perioda (56:40).

Sledeća dva minuta Poljska ponovo uspostavlja svoj tempo igre i pravi seriju 9:0, koju prekida svojom novom trojkom Uroš Tripković koji je krajem trećeg perioda još jednom pogodio za prednost Srbije od 62:53.

Poljaci sjajno otvaraju i poslednji period i snažnom odbranom potpuno zaustavljaju napad Srbije pa smanjuju prednost na samo četiri poena (62:58).

Pet minuta pre kraja Poljska dolazi na samo koš zaostatka (64:62), ali Tepić sa linije slobodnih bacanja i Krstić zakucavanjem vraćaju na 66:62.

U poslednjih 60 sekundi srpski košarkaši su organizovanom igrom zadržali prednost i rezultatom 77:72 zabeležili prvu pobedu u drugoj fazi takmičenja.

U našoj grupi F, u prvom meču dana, Turska je pobedila Španiju 63:60. U ponedeljak Srbija igra sa selekcijom Turske u Lođu od 21h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: