Roma besplatno gradi novi stadion?

Fudbalski klub Roma planira da izgradi novi stadion i to bez ikakvih troškova, objavio je italijanski list ‘Korijere Delo Sport’.

Izvor: B92 Italija
Podeli

Čelnici kluba su najavili planove vezane za izgradnju novog objekta i očekuje se da svi detalji budu poznati posle konferencije za štampu koja je zakazana za narednu sedmicu. Međutim, nagovešteno je da će stadion biti izgrađen potpuno besplatno. Prema izvorima nova arena će biti izgrađena kroz takozvano ‘finansiranje projekta’.

To podrazumeva da rukovodstvo ‘vučice’ pronađe odgovarajuću lokaciju za gradnju stadiona i ponudi zemljište građevinskoj firmi koja će na njemu izgraditi stambene objekate, u zamenu za besplatan stadion. Kompanija bi zadržala novoizgrađene stanove koje bi kasnije prodala.

Ideja je da građevinska furma plati troškove materijala i rada kroz prodaju 300 stanova, što bi joj donelo i dodatni profit, dok bi sa druge strane Roma dobila novi stadion.

Prema prvim najavama novi objekat će biti sagrađen po uzoru na engleske stadione i nosiće ime pokojnog predsednika vučece Franka Sensija.

strana 1 od 3 idi na stranu