Der drugi na petoj etapi

Srpski reprezentivac Žolt Der, na avgustovskoj rang listi UCI 100. u Evropa turu, zauzeo je drugo mesto na petoj etapi 59. "Trke oko Bugarske".

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

21:57

Default images

Na etapi voženoj od Karnobata do Kazanlaka, u dužini od 153 kilometra, pobedio je u sprintu grupe od 71 vozača Valentin Inglinskij iz Kazahstana u vremenu 3:28.34 sata. Treće mesto pripalo je Nemcu Tinu Tomelu, a u istom vremenu etapu su završili na 36. mestu Predrag Prokić, na 54. poziciji Esad Hsanović i na 68. Ivan Stević, dok je Dragan Spasić odustao.

"Malo smo popravili utisak posle lošeg starta i Der je uz pomoć drugova iz reprezentacije došao u dobru poziciju za sprint i iskoristio šansu", rekao je selektor srpskih biciklista Radiša Čubrić, "I naš najbolje plasirani biciklista u ukupnom poretku Esad Hasanović bio je aktivan, pošto je osvojio treće mesto na prolaznom cilju u Novoj Zagori".

Žuta majica i dalje se nalazi u posedu domaćeg takmičara Ivajla Gabrovskog, koji ima prolazno vreme od 20:54.56 sati, dok je na drugom mestu njegov sunarodnik Vladimir Koev, sa 3.20 zaostatka, a treći biciklista Kolumbije Valter Pedraza sa 6.44 slabijim vremenom. U generalnom plasmanu Hasanović je najbolji, na 16. mestu, Der je 46, Stević 54, a Prokić 57. U ekipnom poretku vodi Hemus, dok je Srbija na 11. mestu.

Ovogodišnja "Obikolka“ se završava u subotu u Plovdivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: