EP: Grci prejaki za Nemačku

Košarkaška reprezentacija Grčke pobedila je Nemačku sa 84:76 u prvom kolu druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

21:42

Default images

Najefikasniji u timu Grčke bio je Vasilis Spanulis sa 20 poena, dok je Sofoklis Skorcanitis postigao 14. Nemačku je predvodio Hajko Šafarcik sa 25 poena.

Ključni trenutak utakmice dogodio se tri minuta pre kraja, kada su Grci imali prednost od 74:68. Skorcanitis je prvo bio precizan uz faul, ali je promašio slobodno bacanje, pa je uhvaćenu loptu iza linije za tri poena u koš vratio Spanulis za 11 razlike.

Spanulis je odlično šutirao iz igre – 66 posto, a uz to je imao i sedam asistencija i četiri skoka. Ipak glavni kvalitet njegove igre na ovom duelu bila je upravo ta pogođena trojka koja je odlučila pobednika.

Nemci su napravili 15 grešaka, što je mnogo više u odnosu na 10 grčkih.

Grci su tako ostali neporaženi u grupi E, dok Nemci sad imaju 1-2 i nalaze se na deobi trećeg mesta sa Rusima i Hrvatima.

„Igrali smo veoma dobro i mogli smo da pobedimo. Ali na kraju su oni pogađali koševe, na koje mi nismo imali odgovor“, rekao je Šafarcik.

„Nemačka je odigrala odličnu utakmicu i napravila nam je veliki problem. Pod koševima je bila velika borba. Pokazali su da su spremni za ovaj duel. Kontrolisali su tempo i to nam je bilo veoma teško“, izjavio je selektor Grčke Jonas Kazlauskas.

U nedelju Grčka će igrati protiv Rusije, dok će Nemci juriti pobedu protiv Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: