Ministarka dočekala odbojkaše

Ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković dočekala je srpske odbojkaše po povratku sa Evropskog prvenstva, koje se igra u Turskoj.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

19:58

Default images

Zajedno sa svojim pomoćnikom Vojislavom Tabačkim ministarka je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala selekciju koja je petim mestom na Šampionatu 'starog kontinenta' izborila plasman i na naredno Evropsko prvenstvo, koje se igra u Austriji i Češkoj, i čestitala im na ostvarenom rezultatu.

"Mislim da sport ima veoma važnu vaspitnu dimenziju i jesu rezultati važni, i nas su odbojkaši razmazili izvanrednim rezultatima, ali je veoma važan i ljudski faktor. Mislim da su naši odbojkaši mentalno jaki, to se videlo kroz razne utakmice, a naročito protiv Holandije. Želim i tu mentalnu snagu da pozdravim, i da napomenem da je to ekipa koja je već imala odlične rezultate, a tek ih očekujemo od njih. Zadovoljna sam njihovim rezultatima i zato sam došla da ih dočekam", rekla je Snežana Samardžić Marković.

Prijatno iznenađen dočekom ministarke bio je kapiten srpskog nacionalnog tima Nikola Grbić, koji je istakao da mu to mnogo znači.
Fonet
"Drago mi je što nas je ministarka dočekala, jer i kada smo ostvarivali neke veće uspehe nisu nas dočekivali, a osvajanjem smo petog mesta smo to doživeli. To za mene mnogo znači, ne samo u rezultatskom smislu", rekao je Grbić.

Tehničar Srbije istakao je da mu je u neku ruku u redu što nacionalni tim nije uspeo da se plasira u polufinalu i bori za medalju, ali da ostaje žal jer je nekim gračima Šampionat u Turskoj bio poslednji u dresu Srbije.

"Mi smo krenuli na Evropsko prvenstvo sa drugačijim ambicijama, u smislu da smo želeli da uđemo među četiri ekipe, bez obzira što smo znali da je put do tog polufinala jako težak i da vodi preko jakih reprezentacija. Mislim da su u momentima kada je to bilo važno i Rusija i Bugarska igrale bolje od nas, i treba im čestitati na tome. U neku ruku je i u redu što nismo prošli dalje jer smo izgubili dve utakmice, a zbog toga mi je i krivo jer je nekima od nas to bilo poslednje Evropsko prvenstvo, a meni je to ujedno prvi put da se ova generacija i ekipa nije plasirala u borbu za medalje", dodao je Grbić.

Evropsko prvenstvo u Turskoj je još uvek u toku, u subotu su na programu polufinalne utakmice u kojima sastaju Poljska i Bugarska, odnosno Rusija i Francuska. Finale se igra u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: