Kapelo:Ključ uspeha je komunikacija

Selektor fudbalera engleske Fabio Kapelo otkrio je da tajna njegovog uspeha sa selekcijom ’Gordog Albiona’ leži u odličnoj komunikaciji sa igračima.

Izvor: B92, Goal

Petak, 11.09.2009.

12:57

Default images

Kapelo je istakao da je njegov otvoren stav prema fudbalerima doprineo da se u ekipi stvori atmosfera obostranog poštovanja. "Poštujem igrače i oni poštuju mene. To je veoma važno Kada smo zajedno ponekad individualno razgovaram sa njima. Moja vrata su im uvek otvorena", istakao je Kapelo.

"Do sada su trojca igrača dolazila kod mene sa pitanjem zašto ne igraju i svakome sam objasnio njegovu situaciju", dodao je on.

Selektor reprezentacije Engleske je takođe najavio i politiku vezanu za posete žena i devojaka tokom predstojećeg Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Nadam se da ćemo na Svetskom prvenstvu ostati veoma dugo. Međutim, igrači će imati samo jedan dan nedeljno, posle svakog meča, koji će moći da posvete svojim ženama i devojkama", najavio je Kapelo.

On je objasnio da je jedan dan nedeljno sasvim dosta, jer reprezentativci treba da se posvete fudbalu, a ne da se ponašaju kao da su na odmoru.

"Ako nekom ne odgovara taj jedan dan, onda je bolje da ostane kod kuće", rekao je Kapelo.

Na Mundijalu u Nemačkoj 2006. žene i devojke igrača engleske reprezentacije bile su smeštene u istom gradu, a ekipa je završila takmičenje u četvrtfinalu, kada je izgubila od Portugala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: