Blan: "Pustite Domeneka da radi"

Trener Bordoa Loran Blan izjavio je da ne razmišlja o mogućnosti da postane selektor Francuske umesto Rajmona Domeneka.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 10.09.2009.

21:14

Default images

Blan pod čijim je rukovodstvom prošle sezone Bordo osvojio titulu nacionalnog prvaka prekinuvši sedmogodišnju dominaciju Liona, na spisku je trenera koji bi, prema pisanju francuskih medija, mogli biti kandidati za mesto selektora. Pored Blana, mediji navode i trenera Arsenala Arsena Vengera i Olimpika iz Marseja Didijea Dešama.

Predsednik Bordoa Žan-Luj Trio je ove nedelje rekao da bi klub pustio Blana da privremeno vodi reprezentaciju, ako bi Domenek dobio otkaz.

"Iskreno, mislim da moramo da prestanemo sa tom pričom. Možemo da razgovaramo o reprezentaciji, o stručnom štabu i selektoru, ali problem je u tome što ja sa tim nemam nikakve veze, niti sam to tražio", kazao je Blan.

On je podsetio da je francuski savez odlučio da Domenek ostane selektor posle neuspeha na Evropskom prvenstvu prošle godine, kada su "trikolori" eliminisani u prvoj fazi takmičenja.

Savez je tada rekao da od Domeneka očekuje da se sa reprezentacijom kvalifikuje za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi sledeće godine.

"Pošto još imamo šanse za plasman na Mundijal, pustite Domeneka da radi u miru i nemojte mene da petljate u to. Uostalom, mislim da nije moguće da trener istovremeno vodi klub i reprezentaciju", zaključio je Blan.

Francuska je u Beogradu osvojila bod u duelu sa Srbijom (1:1) za kojom, dva kola pre kraja kvalifikacija, zaostaje četiri boda.

Prvoplasirane ekipe iz svake grupe direktno će se kvalifikovati za Mundijal, a osam najboljih drugoplasiranih će igrati u baražu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: