Venger za B92:"Ukočio Vas pritisak"

Menadžer Arsenala ocenio da je ogroman pritisak značajno sputao selekciju Srbije da odigra bolje, ali da je 1-1 odličan rezultat koji vodi na Mundijal.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2009.

12:30

Default images

Utakmica Srbija – Francuska okupila je na stadionu Crvene zvezde mnoge trenere, ljude iz fudbala. Jedan od njih sa "najvećom težinom" je svakako i menadžer Arsenala Arsen Venger.

Venger, u sredu uveče stručni konsultant francuske televizije, po završetku prenosa i izlaska iz kabine, izjavio je za B92 da je ogroman pritisak značajno uticao na lošiju partiju, od one koju je on očekivao od selekcije Srbije:

"Verujem da večeras nismo videli pravo izdanje srpske reprezentacije.Videlo da je na njima ogroman pritisak koji je uticao i na njihovu igru. Kao da su bili u dilemi šta da rade, da li da igraju napadački, ili da se brane i čuvaju rezultat koji im daje dobre šanse da se domognu Svetskog prvenstva. Videlo se da igraju sa “kočnicom” i da taj pritisak utiče na kvalitet fudbala. Nismo videli pravo lice srpskog tima, ali ste izvukli dobar rezultat".

"Njegova" reprezentacija jednim bodom ostala je u igri za prvo mesto, ali je svoje šanse svela na minimum. Baraž je realniji, ali je Venger zadovoljan, i igrom, i bodom Francuza. Prema njegovim rečima, u nekim slučajevima, igrač manje je i prednost nekog tima:

"Francuski tim je odigrao dobro. Ovo nije prvi put da sam video ovakav slučaj, da ekipa sa 10 igrača odigra ovako dobro i da je potpuno ravnopravna sa protivnikom. Jednostavno, nemate više pritisak, igrate bez opterećenja, i videli ste kako ekipa koja igra bez “kočnice” može da bude opasna" rekao je Venger za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: