Soderling namučio Federera

Prvi teniser sveta Rodžer Federer pobedio je šveđanina Robina Soberlinga 3:1 (6:0, 6:3, 6:7, 7:6) i plasirao se u polufinale US Opena.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2009.

06:25

Default images

Federer je u prvom setu ’počistio’ Soderlinga sa terena ne dozvolivši mu da osvoji ni jedan gem, a ni u drugom nije imao problema. U trećem i četvrtom Federer nije uspeo da napravi ni jedan brejk pa su oba udlučena u taj-brejku. U prvom je Federer poveo sa 4:0 ali je Soderling preokrenuo, dok je u drugom posle 12 uzastopnih poena oba tenisera, Šveđanin dva puta pogrešio i izgubio meč.

Federeru, koji će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića, ovo je bila 13 uzastopna pobeda najboljeg tenisera sveta nad 25-godišnjim Soderlingom.

Švajcarac je trebalo dva sata i 33 minuta igre da bi pobedio svog rivala iako je njegova igra bila besprekorna. Imao je čak 28 as udaraca (Soderling 11), a osvojio je ukupno 31 poen višeod protivnika. Federer je napravio mnogo manje grešaka (26) od švedskog tenisera (45), a dominirao je i u vinerima (64-36).

Međutim, od 11 brejk lopti, Federer je sve četiri iskoristio u prva dva seta, međutim, to Soderling nije uspeo da iskoristi jer od pet šansi da oduzme servis protivnika ni jednom nije uspeo.

Posle 6:0 u prvom setu kada nije mogao ništa protiv prvog tenisera sveta, Soderling je u drugom mnogo bolje zaigrao. Ipak, Federer je nadjačao Šveđanina i kod rezultata 3:2 napravio brejk, a onda sjajnim servisom i igrom na mreži lako priveo set kraju.

U trećem delu meča Federer je odigrao znatno opuštenije, a kada nije uspeo da napravi brejk eksplodirao je u taj-brejku gde je poveo sa 4:0. Međutim, onda se probudio i Soderling koji je na kraju uspeo da preokrene i dobio taj-brejk sa 8:7.

Dobijen set doneo je samopouzdanje 12. nosiocu koji je u narednom setu zaigrao mnogo agresivnije, popravio servis ali se ipak ponovo sve rešavalo u taj-brejku.

Posle 12 poena koje su oba tenisera osvojila na svoj servis, Soderling pravi grešku i poklanja meč loptu Federeru, a onda ponovo greši i rešava meč u korist prvog favorita trunira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: