Srbija izgubila od Slovenije

Reprezentacija Srbije izgubila je u drugom kolu Evropskog šampionata u Poljskoj od Slovenije sa 80:69.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2009.

19:57

Default images

Naš tim nije pokazao ni deo sjajne igre, zahvaljujući kojoj su stigli do trijumfa na startu prvenstva protiv svetskog prvaka Španije. Od početka Slovenije je bila bolji tim u svim segmentima. Najbolji pojedinac susreta bio je Boštjan Nahbar sa 17 poena, dok je u Srbiji bolji od ostalih bio Miloš Teodosić sa 14 poena. Srbija će u poslednjem kolu takmičenja po grupama igrati protiv Velike Britanije u sredu od 21.15.

Reprezentacija Slovenije mnogo je bolje otvorila duel. Od početka su igrali mnogo agresivnije u napadu i pokazali su više kvalitetnijih rešenja. Bilo je potrebno vreme da Srbija dođe do igre koja joj je donela trijumf u duelu sa Špancima. U tom periodu briljirao je novi član Efes Pilsena Boštjan Nahbar koji je postigao osam poena. Inače Slovenci su u prvoj deonici šutirali trojke 4/8. Srbija je duel počela istom petorkom kao i protiv Španije – Teodosić, Tripković, Tepić, Veličković, Krstić. Novi članovi Panatinaikosa, odnosno Real Madrida Tepić i Veličković pokušavali su da pokrenu „mašineriju“ koja je prethodnog dana samlela „Crvenu furiju“. To im nije polazilo od ruke, pa je Slovenija već posle samo tri minuta igre vodila sa 13:3. Na kraju, posle deset minuta igre bilo je 22:15.

Drugu četvrtinu Dušan Ivković počeo je sa Nemanjom Bjelicom i Stefanom Markovićem u petorci. Tražio se makar još jedan raspoloženi igrač uz Milenka Tepića, koji je u prvih deset minuta imao pet poena i četiri skoka. Kasnije su priliku dobili opet i Milan Mačvan, Ivan Paunić i prvi put Bojan Popović, ali promene u rezultatu nije bilo.
FoNet
Slovenci su svoju prednost uvećavali i u 14. minutu je bilo 31:17, posle serije grešaka Srbije i nekoliko vezanih poena Gorana Dragića, plejmejkera Finiks Sansa. Povratak na parket Veličkovića, Tripkovića i Teodosića nije uspeo da donese još jednu seriju. Slovenci su odlično kontrolisali igru, a uz Dragića opet je Nahbar bio na visini zadatka. Na poluvremenu je bilo 39:29. Nahbar i Dragić su ubacili po 10 poena, dok su u Srbiji Tepić, Bjelica i Perović dali po pet.

Ni treća četvrtina nije donela preokret. Čak je Slovenija u ovih deset minuta stekla i svoju najveću prednost do tada (17. minut 56:38). Ništa se novo nije dogodilo u igri Srbije. Vrlo loš procenat šuta iz igre je bio očigledan statistički element u kome je naš tim mnogo zaostajao. Trenutak vredan pomena je ulazak kapitena Slovenaca Matjaža Smodiša, koji je veći deo priprema propustio zbog povrede, a velika razlika dala je mogućnost selektoru „Zmajčeka“ Juriju Zdovcu da mu ukaže priliku da se uigra.

Na kraju, u poslednjoj četvrtini, Slovenci su trijumf obezbedili pet minuta pre poslednjeg zvuka sirene, dok je Srbija u završnici preko Raduljice uspela da ublaži poraz.

Sloveniju je predvodio Boštjan Nahbar, saigrač Igora Rakočevića u Efes Pilsenu sa 17 poena. Poen manje ubacili su Jaka Laković i Goran Dragić, a 14 je dao Erazem Lorbek. U Srbiji Teodosić je dao 14, uz šest asistencija. Kosta Perović je postigao 9, Nemanja Bjelica 8, a Ivan Paunić i Uroš Tripković po sedam poena. Kompletnu statistiku sa utakmice možete da pronađete ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

281 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: