Srbija šokirala Španiju!

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Španiju u prvom kolu Evropskog prvenstva u Poljskoj rezultatom 66:57 (15:12, 23:11, 18:14, 10:20).

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

22:50

Default images

Najefikasniji u redovima 'Orlova' bio je kapiten Nenad Krstić sa 17 poena i šest skokova, dok ga je pratio Novica Veličković, koji je uz 12 poena imao osam skokova. Kod Španaca istakao se Huan Karlos Navaro sa 14 poena. U drugom kolu Šampionata 'starog kontinenta' košarkaši Srbije se u utorak od 18.15 časova sastaju sa Slovenijom.

Trijumf našeg tima protiv svetskog šampiona mnogo je ubedljiviji i lakši nego što to rezultat pokazuje. Srbija je konstantno bila u prdnosti, a na kraju treće deonice i početkom poslednje razlika je iznosila i maksimalnih 19 poena.

Srbija je delovala kompaktno, kao celina, od početka znajući šta želi. Stalnim izmenama trener Ivković nije dozvolio pad ritma, pa je srpski tim na kraju Špance dobio upravo njihovom igrom - brzim kontrama, čvrstom odbranom i preciznim šutem za tri poena.

Špancima je nedostajao povređeni Rudi Fernandes, dok Pau Gasol nije bio dovoljno oporavljen, pa je promašio čak sedam slobodnih bacanja. Ipak čini se da su i njih dvojica bili maksimalno spremni, da ne bi uspeli da zaustave furiju koja je ovoga puta igrala u beloj opremi.

U poslednjoj četvrtini evropski i olimpijski aktuelni viceprvaci napravili su seriju od 13:3, ali je kompletan preokret sprečio kapiten Srbije Krstić.

Kompletnu statistiku sa meča Srbija - Španija pogledajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

394 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: