Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Daniel Nestor plasirali su se u četvrtfinale US Opena pobedom nad Jankom Tipsarevićem i Robertom Kendrikom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

20:50

Default images

Zimonjić i Nestor su do pobede nad srpsko-američkom kombinacijom došli posle velike borbe u tri seta rezultatom 6:2, 5:7, 6:4, i u u četvrtfinalu poslednjeg Gren slem turnira sezone će se sastati sa Maksom Mirnjijem iz Belorusije i Izraelcem Endijem Ramom, koji su savladali Italijane Simona Bolelija i Anderasa Sepija 2:1, po setovima 7:6 (7:5), 6:7 (8:10), 6:2.

Drugi nosioci US Opena u konkurenciji dublova ofanzivno su ušli u meč i na startu napravili brejk, i uz dva osvojena gema na svoj servis, kao i jedan na servis protivnika, došli su do vođstva od 4:0, iako su Tipsarević i Kendrik u četvrtom gemu imali priliku za brejk. Srpsko-američka kombinacija je potom uspela da smanji na 4:1, pa na 5:2, ali su Zimonjić i Nestor vinerom srpskog tenisera došli do vođstva od 1:0 u setovima, posle samo 28 minuta.

Tipsarević i Kendrik su mnogo bolje ušli u drugi set i posle osvojenog svog servisa došli su i do brejka, ali su Zimonjić i Nestor uzvratili istom merom i izjednačili na 2:2. Posle šest gemova u kojima je svaka kombinacija došla do poena na svoj servis, srpski i američki teniseri su prvo poveli 6:5, a potom brejkom izjednačili na 1:1 u setovima, posle 45 minuta igre.

Srpsko-američka kombinacija je i u treći set odlično ušla i povela sa 1:0, ali su Zimonjić i Nestor zaigrali agresivno i brejkom došli do vođstva od 2:1, i do kraja meča su održavali prednost jednog brejka i trijumfovali posle jednog sata i 43 minuta igre i tako došli do plasmana među osam najboljih dublova na US openu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: