Nađa Higl počela pripreme za EP

Najuspešnija srpska plivačica Nađa Higl izjavila je da u novoj sezoni želi da postavi novi lični rekord na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Turskoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

13:47

Default images

Svetska šampionka na 200 metara prsno u ponedeljak je počela novi ciklus priprema u renoviranom 25-metarskom bazenu u Pančevu. Higlova će od 10. do 13. decembra u Istanbulu učestvovati na Evropskom prvenstvu u malim bazenima.

"Veoma sam srećna što počinje nova sezona treninga. Uslovi su mnogo bolji nego ranije, mali bazen je renoviran i sada se u njemu može trenirati. Ipak, 25-metarski bazen ne pruža sve uslove za normalan rad, pa se nadam da će pitanje zatvorenog olimpijskog bazena u Pančevu uskoro biti rešeno", rekla je Nađa Higl.

"Predstojeće takmičenje treba shvatiti kao usputnu stanicu ka konačnom cilju - Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Nisam opterećena rezultatom i nemam imperativ ponavljanja uspeha iz Rima. Cilj mi je da isplivam svoj najbolji rezultat u malim bazenima, koji inače nisu moja specijalnost", istakla je ona.
Član Gradskog veća Pančeva zadužen za sport Nikola Damnjanović istakao je da će grad učiniti sve kako bi se se realizovao projekat izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena.

"Izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena poboljšala bi uslove za razvoj plivanja kao bazičnog sporta, ali i drugih sportova na vodi. Učinićemo sve da se taj projekat realizuje. Za početak smo, zahvaljujući angažovanju rukovodstva JKP 'Mladost', uspeli da renoviramo ovaj mali bazen", istakao je Damnjanović.

Gradske vlasti i Plivački klub ’Tamiš’, za koji nastupa naša najbolja plivačica, uputili su zajednički apel privrednicima da se oko Nađe okupi pul sponzora koji žele da pomognu pripreme svetske prvakinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: