Trener Južne Afrike podneo ostavku

Selektor atletske reprezentacije Južne Afrike Vilfred Danijels podneo je u ponedeljak ostavku na tu funkciju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

13:22

Default images

Danijels je izjavio da je revoltiran negativnim publicitetom stvorenim oko svetske šampionke na 800 metara Kaster Semenije, koja je bila podvrgnuta testovima provere pola. Prema rečima Danijelsa, Semenija je u Južnoj Africi bila podvrgnuta testovima provere pola još pre takmičenja u Berlinu, a da nije bila informisana o svrsi testiranja.

"Pre nego što je Kaster otišla za Berlin, od nje je zatraženo da ode u kliniku u Pretoriji kako bi bila podvrgnuta nekim testovima, ali bez detaljnih objašnjenja. Rekli su nam da su u pitanju rutinske analize krvi i urina. Međutim moj izvor mi je potvrdio da se u stvari radilo o testovima za utvrđivanje pola", izjavio je Danijels, posle čega je Atletska federacija Južne Afrike demantovala ceo incident i zatražila da se ove tvrdnje potvrde sa dokazima.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) je prošlog meseca za vreme SP u Berlinu obelodanila nameru da Semeniju podvrgne proveri pola, jer je ova atletičarka u poslednjih godinu dana naglo poboljšala rezultate u svojoj disciplini. Osamnaestogodišnjakinja je na šampionatu u Berlinu postavila najbolji rezultat sezone na 800 metara 1:55,45 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: