Stanković: "Iskontrolisati tenziju"

Dejan Stanković i Nemanja Vidić uporedili meč sa Francuzima, sa onim koji je SCG igrala sa BiH u Beogradu takođe u kvalifikacijama za SP 2006.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

13:14

Default images

Fudbaleri Srbije privode kraju pripreme u miru Kovilova za utakmicu sa Francuskom koja našoj reprezentaciji u slučaju pobede donosi plasman na SP .Utakmicu koja donosi mnogo srpskom fudbalu, mnogi već sada porede sa onom koji je naš nacionalni tim, tada pod imenom SCG igrao u Beogradu sa BiH.

I tada su tri boda vodila na Mundijal. Slično poredjenje izveli su i Dejan Stanković i Nemanja Vidić:

"Navijači su tu da uživaju, mi smo tu da odradimo posao. Ne smemo da srljamo, ne smemo svi da idemo ka golu Francuza. Treba da budemo disciplinovani, organizovani, jer su Francuzi odlični individualci, koji lako rešavaju 'jedan na jedan' situacije", rekao je na konferenciji za novinare u Kovilovu prvotimac Mančester Junajteda, Nemanja Vidić.

Karte za meč u sredu uveče sada je gotovo nemoguće naći i "preko veze". Atmosfera pred utakmicu u Srbiji je iz dana u dan sve usijanija. Remi Rumuna u subotu u Parizu, koji je otvorio vrata Južne Afrike, samo je čini se, kod običnih navijača podigao tenziju, jer pobeda označava kraj kvalifikacija za Srbiju. Od Rumunije smo dobili neočekivan poklon, a preko Dejana Stankovića i savete jednog od najbolji rumunskih fudbalera, kako igrati sa Francuzima u Beogradu:

"Čuo sam se sa Kivuom posle utakmice. Čestitao sam mu dobroj igri i pitao ga za savet.Rekao mi je da su izuzetno dobri, jaki u duelima "jedan na jedan", sjajno odigravaju duple pasove uz odličnu sredinu terena. Po njemu, moramo biti organizovani, oprezni. Pokušaćemo da iskontrolišemo tenziju" rekao je Dejan Stanković u Kovilovu.

Nemanja Vidić ima "u nogama" mnogo velikih utakmica, kao i većina reprezentativaca Srbije. Defanzivac Srbije smatra da Francuska bolje igra na gostovanjima nego u svojoj zemlji. Ipak, ovaj meč u kome bi bio zadovoljan i bodom, odlučiće sitnica:

"Naš cilj je odlazak na Svetsko prvenstvo. Da li ćemo do njega doći pobedom ili remijem – nije važno.Ove kvalifikacije su pokazale da Francuzi lošije igraju kod kuće. Ne verujem da će u sredu imati mnogo prilika. Odlučiće sitnice, možda neki prekid" rekao je Vidić.

Izabranici Radomira Antića u ponedeljak u 18 časova imaju novi trening, u utorak će trenirati na stadionu Crvene zvezde. Dolazak Francuza očekuje u utorak oko 19 i 30, a zanimljivo je da u Srbiji neće odraditi ni jedan trening do utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: