Ivković: "Španci su ranjivi"

Košarkaška reprezentacija Srbije počinje u ponedeljak takmičenje na Evropskom prvenstvu utakmicom protiv Španije u 1. kolu grupe 'C'.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Nedelja, 06.09.2009.

13:32

Default images

Selektor Dušan Ivković izjavio je da Srbija, koja ima jedan od najmlađih timova na prvenstvu, nije bez šanse protiv favorizovanih Španaca. Meč u Varšavi na programu je u ponedeljak od 21 sat. „Da bismo ravnopravno igrali sa Španijom, pre svega moramo da dobro kontrolišemo igru i da sprečimo njihove lake poene iz kontranapada."

"To nije samo stil igre španske reprezentacije, već svih klubova u ACB ligi, a na tome i mi insistiramo. Španci svoju trenersku filozofiju baziraju na staroj jugoslovenskoj školi košarke, koju smo mi zbog teških vremena zapostavili. Sada smo na putu da se tome vratimo i to je jedini način na koji možemo da igramo protiv svetskih prvaka“, rekao je Ivković.

Selektor selekcije Srbije istakao je da je bitno da njegovi izabranici zaustave šut Španaca za tri poena.

Dobra komunikacija među igračima i veliko samopouzdanje. Iza ove ekipe je dugogodišnji rad. Osim toga, Španci su sjajni šuteri. Moraćemo da se potrudimo da zaustavimo njihov šut za tri poena. Jer, čak i kada promašuju u serijama, oni nastavljaju da šutiraju. To je karakter tima koji je gradjen godinama.“

Ivković ne očekuje da će Španci potceniti njegov tim.

"Mislim da su ranjivi u dosta segmenata igre. Ipak, siguran sam da će nas ispoštovati i da neće biti opušteni. Iako pripremne utakmice nemaju rezultatski značaj, poraz Španije od Litvanije u poslednjem kontrolnom meču nam je dosta odmogao, u smislu da Španci posle njega neće biti opušteni i da mi nećemo imati faktor iznenadjenja. Mislim da će do maksimuma podići motivaciju i koncentraciju.“

Očekuje se da će protiv Srbije zaigrati i Pau Gasol, koji je zbog povrede prsta bez zvaničnog meča još od juna.

Na osnovu skautinga sa poslednje kontrolne utakmice Španije, očigledno je da su pripremali kretnje za povratak Pau Gasola i to za nas neće biti iznenađenje. Uvek želim da mi imamo zdrav tim, ali i da protivnici igraju sa svim igračima.“

Reprezentativci Srbije smešteni su u Varšavi u hotelu Novotel, koji se nalazi u centru grada, na desetak minuta vožnje od dvorane Torvar, kapaciteta oko 4.000 mesta, u kojoj će igrati mečeve u prvoj fazi takmičenja.

U istom hotelu su i reprezentativci Velike Britanije i Slovenije, dok su Španci promenili lokaciju.

Srpski reprezentativci trenirali su u dvorani Torvar u subotu u večernjem terminu, a isti program imaju i u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: