USO: Poraz Troickog u drugom kolu

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u drugom kolu poslednjeg Gren slem turnira u sezoni US opena.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2009.

19:48

Default images

Bolji od Troickog u drugoj rundi turnira u Njujorku bio je Žilijen Beneto iz Francuske, koji je slavio rezultatom 3:1, po setovima 6:1, 3:6, 6:1, 6:0. Beneto će se u trećem kolu sastati sa sunarodnikom Žoom Vilfredom Congom, koji je savladao Jarka Nieminena iz Finske maksimalnim rezultatom, po setovima 7:5, 6:3, 6:4.

Troicki je u Njujork došao rovit, pošto već duže vreme 'vuče' povredu tetive stopala. Zbog toga su najviše trpeli rezultati na severnoameričkom betonu. Srpski teniser je u Vašingtonu predao meč Žikelu, potom je u Montrealu izgubio od Davida Ferera 6:3, 6:0, a u Sinsinatiju je predao meč Štepaneku posle izgubljenog prvog seta.

Zbog svega toga Viktor nije sa naročito visokim ambicijama došao na US open. U prvom kolu je uz mnogo muka eliminisao Pitera Lučšaka, ali je Beneto bio preveliki zalogaj. Francuz, trenutno 45. na ATP listi, igrao je u četvrtfinalu Sinsinatija i u sasvim solidnoj je formi.

Ne računajući drugi set, Beneto je potpuno dominirao i zasluženo se plasirao u treću rundu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: