Kaka: „Mesi je najbolji na svetu“

Brazilski fudbaler Kaka veruje da će ponovo biti najbolji igrač sveta, ali priznaje da trenutno tu titulu zaslužuje Lionel Mesi.

Izvor: B92, AP

Petak, 04.09.2009.

13:23

Default images

„On je igrač koji pravi razliku“, rekao je Kaka, samo dva dana pre utakmice kvalfikacija za Svetsko prvenstvo između Brazila i Argentine, u kojoj će na drugoj strani biti upravo Mesi, „Glasao bih za njega zbog svega što je postigao i doveo Barselonu do svih tih titula prošle sezone“.

Mesi do sada nije nijednom dobio nagradu za najboljeg igrača sveta koju dodeljuje Svetska fudbalska federacija (FIFA) svaje godine, ali se smatra da je najveći favorit za osvajanje iste ove godine. Kaka je laskavu titulu dobio 2007. godine i od tada je više puta ponovio da mu je cilj da ponovo zasluži tu nagradu.

„Moj cilj i daje ostaje da ponovo dođem do tog trofeja“, priznao je igrač sredine terena madridskog Reala, ali je odbacio navode medija da će pravi okršaj sa Mesijem održati u subotu, kada je na programu utakmica između Brazila i Argentine, „Mediji uvek potenciraju duele nekih igrača, takav slučaj je bio sa mnom i Kristijanom Ronaldom. Ali, na terenu nije tako. Biće to utakmica između Brazila i Argentine i oba tima imaju mnogo talentovanih igrača osim nas“.

Kaka će 70. meč u dresu Brazila odigrati u subotu, a ukoliko se upiše u listu strelaca mogao bi da se izjednači sa Romariom i Zikom, koji su prvi srelci Brazila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, sa po 11 golova.

„Bilo bi fantastično ako bih taj, 11. gol postigao protiv Argentine, ali ostaju još četiri meča i nadam se da ću uspeti da se upišem u strelce i dođem do deobe prvog mesta, što bi bilo baš lepo jer ja nisam pravi napadač“, istakao je Kaka.

Takođe, Kaka je rekao da ne može da dočeka duel Reala sa njegovim bivšim klubom Milanom u grupnoj fazi Lige šampiona.

„Biće to prvi put da igram protiv bivšeg kluba, pa i ne znam kako će mi biti. Znam da će mi biti teško da igram na „San Siru“, gde su me navijači podržavali šest godina, a sada će navijati protiv mene“, rekao je Kaka, ali dodao da i Real ima impresivne igrače na svim pozicijama, ali da mora još da napreduje da bi dostigao pun potencijal.

Brazil se nalazi na čelu južnoameričke kvalifikacione grupe sa 27 bodova, jednim više od Čilea, a tri od Paragvaja. Četiri nacionalna tima iz grupe automatski će obezbediti plasman u Južnu Afriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: