Latvala u vođstvu u Australiji

Vozač Forda Jari-Mati Latvala nalazi se u vođstvu posle prvog dana relija Australije, destog po redu u sezoni Svetskog reli šampionata (WRC).

Izvor: B92

Petak, 04.09.2009.

12:34

Default images

Posle 13 voženih specijalnih ispita, od planiranih 15, mladi Finac ima samo nešto više od dve sekunde prednosti od vozača Sitroenog junior tima Sebastijana Ožijea, dok treće mesto zauzima aktuelni svetski šampion Sebastijan Leb u Sitroenu. Dva specijala su morala da budu odložena zbog protesta pokreta za zaštitu životne sredine, čiji su članovi kamenjem gađali vozače.

Latvala je preuzeo vođstvo od Ožijea posle četvrtog ispita i nije ga ispuštao do kraja dana, ali nije uspeo da se odvoji od mladog Francuza za više od sedam sekundi, koliko je prednost iznosila posle 11 voženih specijala.

Samo jednu desetinku iza Leba se posle prvog dana nalazi njegov klupski kolega Dani Sordo, dok vodeći u generalnom plasmanu Miko Hirvonen u Ford zauzima peto mesto, sa skoro sekundom iza Leba. Potom slede dvojica vozača Stobart Forda Hening Solberg i Metju Vilson i Federiko Viljagra u Mančiz Fordu.

Reli Australije se nastavlja u subotu kada je na programu deset specijalnih ispita, dok je cilj zakazan za nedelju.

Rezultati posle prvog dana Relija Australije:
1. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford 53:20.4
2. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 0:02.2
3. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen + 0:22.7
4. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:22.8
5. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 0:23.6
6. Hening Solberg (Norveška) Stobart Ford + 0:51.3
7. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 1:42.4
8. Federiko Viljagra (Argentina) Mančiz Ford + 2:04.6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: