Novak: „Morao sam da ’čitam’ Bola“

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle pobede nad Karstenom Bolom da nije znao šta ga je očekivalo u meču sa Australijancem.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2009.

06:00

Default images

Đoković je izjavio kako pre meča nije bio upoznat sa igrom 22-godišnjeg Australijanca i da je tokom meča morao da se prilagođava igri svog protivnika i da pronalazi rešenja za njegov jak servis i agresivnu igru Bola. Kao poseban problem, Đoković je naveo problem da brejk prilike pretvorio u poene, ali je dodao da ima poverenja u sebe i da poseduje veliku želju za pobedom.

Uvek je teško predvideti šta da očekujete u meču sa momkom koga praktično i ne poznajete“, rekao je Đoković posle meča.

Srpski teniser je rekao da se sa svojim protivnikom praktično upoznavao tokom meča, kada je bio prinuđen da „čita“ igru mladog Australijanca.

Zbog toga sam morao da budem fokusiran i da pokušam da „pročitam“ njegovu igru, da prepoznam njegove prednosti i mane. Servirao je brzinom između 130, 140 milja na sat tokom celog meča. Išao je na servis i znao sam da će pokušati da bude agresivan“, rekao je Đoković.

Đoković je dodao kako je njegov glavni problem bio to što je slabo koristio prilike za brejk.

Moram da kažem da je bilo momenata u današnjem meču kada sam bio na mukama. Nisam baš previše dobro iskorišćavao brejk lopte. Imao sam preko 15 lopti za brejk i nisam iskoristio veliki broj istih. To je nešto što me je pomalo frustriralo“, rekao je srpski teniser.

Na kraju, Đoković je izjavio kako je u dobroj fizičkoj spremi i da sa velikom željom i motivacijom čeka nastavak takmičenja.

Fizički se osećam sjajno. Osećam se spremno, samouvereno na terenu, mentalno motivisano i sa željom da ostvarim nešto više. Prosto, imam veliku želju da dobro igram i da osvajam mečeve. Mislim da to možete da vidite na terenu“, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: