Dan peti: Troicki, Tipsa, Vemić

Petog dana takmičenja na US Openu nastupiće trojica srpskih tenisera: Viktor Troicki u singlu i Janko Tipsarević i Dušan Vemić u dublu.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2009.

05:41

Default images

Program na terenu broj šest od 17 časova otvara Viktor Troicki koji se sastaje sa Francuzom Žilijenem Benetoom. Janko Tipsarević u dublu sa Robertom Kendrikom igra protiv para Rik De Voest – Radživ Ram, dok se Dušan Vemić i Miša Zverev sastaju sa Maksom Mirnjijem i Endijem Ramom. Od favorita, u petak nastupaju Rafael Nadal, Endi Mari, kao i sestre Vilijams.

Protivnik Viktoru Troickom u drugom kolu biće Francuz Žilijen Beneto. 28-godišnji Beneto je šest puta učestvovao na US Openu i nikada nije uspeo da prođe prvu rundu. Francuski teniser trenutno zauzima 43 poziciju na ATP listi i do sada se nije sastajao sa Troickim.

Beneto je u prvoj rundi bio bolji od Italijana Flavija Ćipole rezultatom 4:6, 6:1, 6:3, 6:3. Susret između Troickog i Benetoa biće prvi na terenu broj šest i počinje u 17 časova.

Na terenu broj sedam, takođe u 17 časova, počinje susret drugog kola muškog dubla između Dušana Vemića i Miše Zvereva protiv Maksa Mirnjia i Endija Rama. Vemić i Zverev su u prvoj rundi savladali Amerikance Brendana Evansa i Aleksa Kuznjecova sa 7:6 (6), 7:5, dok su Belorus Mirnij i Izraelac Ram bili bolji takođe od američkog para Erik Butorac – Skot Lipski sa 6:3, 6:1. Ram je trenutno 10. po redu na rang listi tenisera u dublu, dok je Mirniji četiri pozicije ispod.

Mirnji je učestvuvao na četiri finala US Opena u konkurenciji dublova, od čega je dva trijumfovao, poslednji put 2002. godine. Pre dve godine bio je treći, a 2005. i 2006. je bio poražen u finalu.

Poslednji od srpskih tenisera koji će u petak izaći na teren je Janko Tipsarević koji u paru sa domaćim igračem Robertom Kendrikom od 19 časova igra meč protiv Rika De Voesta (Južna Afrika) i Radživa Rama.

Tipsarević i Kendrik su u prethodnoj rundi savladali par Bendžamin Beker – Igor Kunjicin sa 6:3, 6:4, dok su De Voest i Ram bili bolji od Australijanaca Ešlija Fišera i Džordana Kera sa 7:6 (4), 6:4. De Voestu je ovo treće učešće na US Openu, dok je Ram nastupao osam puta, a najveći uspeh su mu bili plasmani u drugu rundu dubla, 2004. i prošle godine.

Dan peti: Nadal, Mari i sestre Vilijams na terenima

Od glavnih favorita za osvajanje turnira, takmičenje nastavljaju Rafael Nadal, Endi Mari i sestre Serena i Vensu Vilijams.

Druga nositeljka Serena Vilijams sastaće se na "Artur Eš" terenu sa Marijom Hose Martines Sančes u meču koji neće početi pre 19 časova. Na istom terenu igraće i drugi nosilac, Britanac Endi Mari, kome će protivnik biti Čileanac Pol Kapdevil.

Treći nosilac turnira, Rafael Nadal nastupaće na "Luis Armstrong" terenu, gde će se sastati sa Nemcem Nikolasom Kiferom.

U večernjem programu (posle 01h po srednjeevropskom vremenu), treća nositeljka Venus Vilijams na istom terenu igra sa Slovakinjom Magdalenom Ribarikovom.

Petog dana turnira nastupiće i prvi nosioci u muškom dublu, braća Bob i Majk Brajan koji će igrati protiv Andreja Pavela i Horike Tekaua iz Rumunije.

Artur Eš:
Vanija King – Danijela Hantuhova (22)
Marija Hose Martines Sančes – Serena Vilijams (2) (ne pre 19h)
Pol Kapdevil – Endi Mari (2)
Večernji program (od 1h):
Magdalena Ribarikova – Venus Vilijams (3) (01h)
Nikolas Kifer – Rafael Nadal (3)

Luis Armstrong:

Aleksandra Voznijak – Flavija Peneta (10)
Juan Martin del Potro (6) – Jirgen Melcer
Nikolas Almagro (32) – Robi Đinepri
Kim Klajsters – Kirsten Flipkens (ne pre 21:30h)
Bob i Majk Brajan (1) – Andrej Pavel/Horija Tekau

Grendstend:
Žo-Vilfred Conga (7) – Jarko Nieminen
Viktorija Azarenka (8) – Frančeska Skjavone (26)
Na Li (18) – Marija Kirilenko

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: