Dan četvrti: JJ, Nole, Vemić

Četvrtog dana US Opena na terene u Njujorku izlazi troje Srba – Jelena Janković i Novak Đoković u singlu i Dušan Vemić u mešovitom dublu.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2009.

02:14

Default images

Jankovićevu oko 19 časova očekuje duel sa Kazahstankom Jaroslavom Švedovom, u isto vreme Vemić i Flavija Peneta igraju sa Kajom Kanepi i Mihalom Mertinakom, a tokom noći (verovatno ne pre 1) Đoković se sastaje sa Karstenom Bolom iz Australije. Pored srpskog tandema na teren od favorita izlaze Safina, Dementijeva i Rodik.

Jelenina druga rivalka (drugi meč dana na Ešu) je Jaroslava Švedova, koja je rođena i živi u Moskvi, ali nastupa za Kazahstan. Švedova je na startu pobedila Mašu Zec Peškirić iz Slovenije rezultatom 6:3, 6:3.

To je 55. teniserki sveta bila prva pobeda na US Openu u tri pojavljivanja, a do sada je treću rundu gren slema dosegla samo na ovom Rolan Garosu.

Đoković u četvrtom meču večeri na Armstrongu ne bi trebalo da ima težak posao sa Australijancem Karstenom Bolom. Momak koji je pre 22 godine rođen u Kaliforniji trenutno je 155. igrač sveta, a pre ovog turnira imao je samo gren slem meča – poraze na startu prošlogodišnjeg US Opena i ovogodišnjeg Melburna.

Na njujorškom betonu Bolu ide dobro, prošao je kroz kvalifikacije, a zatim je u tri seta počistio još jednog kvalifikanta Huana Pabla Bžežickog iz Argentine – 7:6 (7-5), 6:3, 6:4, uz 20 aseva i 47 vinera. Njegov dosadašnji skor na turniru je 9 dobijenih i 1 izgubljeni set, uz dogbar skor u taj-brejkovima (2-0).

Vemićeva partnerka Peneta blistavo je otvorila turnir u singlu, bez izgubljenog gema protiv Sanije Mirze. Njihovi rivali su Estonka Kaja Kanepi, 25. nositeljka u singlu, koja je već ispala i u singlu i u dublu (0-4 u dublu na US Openu od početka karijere), i Mihal Mertinak, Slovak koji se potpuno posvetio dublu (23. dubl igrač sveta, 9 dubl titula, nije ispao na startu gren slema na 5 turnira, ušao u drugo kolo i ovde).

Četvrti dan: Safina, Dementijeva, Rodik

Program na Artur Ešu u 17 časova po našem vremenu otvaraju Jelena Dementijeva i domaća nada Melani Udin, a posle JJ i Kazahstanke (jedini duel bez domaćih igrača) na teren će lokalni heroj Džejms Blejk, čiji rival je Belgijanac Olivije Rohus.

U večernjem programu Marija Šarapova igra sa malo poznatom devojkom iz Nju Džersija Kristinom Mekhejl (381. na svetu), a dan će zatvoriti najveća američka nada, junak prerije Endi Rodik.

Program na Luisu Armstrongu otvara prva teniserka sveta Dinara Safina. Posle dramatičnog uvodnog okršaja Ruskinja se sastaje sa Nemicom Kristinom Baroa. Posle njih igraće Sem Kveri i Kevin Kim, koji su mesto na tom birtnom terenu dobili samo zahvaljujući američkim pasošima. Svetlana Kuznjecova sastaje se sa Letonkom Anastazijom Sevastovom u meču koji prethodi Đokovićevom nastupu.

Grendstend će na početku pozdraviti Roberta Kendrika u duelu sa Tomijem Hasom, a zatim će 18-godišnja Splićanka Petra Martić prvi put osetiti veliku scenu u duelu sa Karolinom Voznijacki.

Zatim slede dva dubl meča sa domaćim herojima – sestre Vilijams sastaju se sa nemačko-španskom kombinacijom Gerges/Para Santonha, a zatim braća Brajan igraju sa Argentincima Akasusom i Vasaljo Argeljom (muški dubl bi teoretski mogao da bude preseljen na neki od dva bolja terena).

U večernjem meču Džon Izner će svoj brutalni servis demonstrirati protiv Marsela Ilhana, Turčina rođenog u Uzbekistanu, u jedinom od četrnaest mečeva na centralnim terenima, u kojem nema nosilaca.

Daleko od centra pažnje ostaće nekoliko nosilaca - Nikolaj Davidenko, Fernando Verdasko, Tomi Robredo, Radek Štepanek, Nadja Petrova i Pati Šnider.

Artur Eš:
Jelena Dementijeva (4) – Melani Udin
Jaroslava Švedova – Jelena Janković (5)
Džejms Blejk (21) – Olivije Rohus
Kristina MekHejl – Marija Šarapova (29)
Mark Žikel – Endi Rodik (5)

Luis Armstrong:
Dinara Safina (1) – Kristina Baroa
Kevin Kim – Sem Kveri (22)
Anastazija Sevastova – Svetlana Kuznjecova (6)
Novak Đoković (4) – Karsten Bol

Grendstend:
Robert Kendrik – Tomi Has (20)
Karoline Voznijacki – Petra Martić
Julija Gerges, Aranča Para Santonha – Serena Vilijams, Venus Vilijams (4)
Bob Brajan, Majk Brajan (1) – Hose Akasuso, Martin Vasaljo Argeljo
Džon Izner – Marsel Ilhan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: