Milijaš: "Nećemo izgoreti od želje"

Reprezentativac Srbije Nenad Milijaš rekao je da selekciju Francuske ne treba ni potceniti ni preceniti i da će ekipa dati sve od sebe da se približi Mondijalu.

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2009.

15:58

Default images

"Svaka utakmica je drugačija i svi se trude da nametnu svoj ritam igre. To ćemo i mi pokušati, igramo pred našim navijačima, ali nećemo izgoreti od želje. Francuze ne smemo ni potceniti ni preceniti, prvi smo u grupi i sami odlučujemo o našoj sudbini", rekao je Milijaš. Srbija u sredu, 9. septembra dočekuje Francusku u meču kvalifikacija za SP.

Srbija je prva u Grupi sedam sa 18 bodova iz sedam utakmica, dok Francuska ima pet bodova manje, ali i meč manje. "Trikolori" će u subotu igrati na svom terenu protiv Rumunije, koja je na petom mestu sa sedam bodova.

Fudbaler Vulverhemptona rekao je i da su reprezentativci Srbije svesni da javnost očekuje pobedu i ocenio da bi osvajanje jednog boda za Francusku bio neuspeh.

"Svaka utakmica nosi tri boda, ali važne su bile i prethodne. Svesni smo šta se od nas očekuje, nećemo se uplašiti već ćemo pružiti maksimum. Pokušaćemo da osvojimo tri boda, ali i sa jednim ostajemo prvi u grupi. Mislim da bi Francuzi osvajanje boda doživeli kao neuspeh", smatra on.

"Svi živimo za tu utakmicu. Pokušaćemo da prekinemo njihovu igru i nametnemo našu. Velika prednost su naši navijači, znam kako je igrati pred punom 'Marakanom' ", dodao je Milijaš.

Milijaš je rekao i da je zadovoljan utakmicama koje je odigrao za novi klub Vulverhempton i istakao da se u Premijer ligi igra mnogo brži fudbal, bez čestih prekida.

Kuzmanović: "Najvažniji meč u karijeri"

FSS
Reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović rekao je da je utakmica protiv Francuske najvažnija u njegovoj karijeri i da nijedan igrač ne razmišlja o porazu.

"Francuzi su kvalitetni, ali mi smo bolji. Želimo pobedu kojom bi načinili veliki korak napred u kvalifikacijama. Oni više misle o pobedi nego mi i nijedan naš igrač ne razmišlja o porazu. Ako se budemo borili svih 95 minuta - možemo do pobede", rekao je Kuzmanović.

Kuzmanović je rođen u Švajcarskoj i imao je priliku da zaigra za tu reprezentaciju, ali je ipak odlučio da igra za Srbiju. On je rekao da je svaki njegov dolazak u nacionalni tim Srbije poseban doživljaj.

"Presrećan sam što sam ovde i ne mogu da dočekam početak. Svaki put kada dođem na okupljanje reprezentacije je divan san i nadam se da će dugo da traje", rekao je Kuzmanović.

Na pitanje novinara da li je razgovarao sa bivšim saigračem iz Fiorentine, rumunskim reprezentativcem Adrijanom Mutuom o utakmici Rumunije i Francuske, Kuzmanović je rekao da je ipak važnija utakmica na stadionu Zvezde.

"Pričao sam sa Mutuom, zamolio sam ga da daju 100 odsto. Ali ne mislimo o tome. Dobro ćemo trenirati 10 dana i moji saigrači ne mogu da dočekaju početak meča. Verujem u naš kvalitet", rekao je Kuzmanović.

"Skoro svaki naš igrač je član nekog velikog evropskog tima. Dokazali smo da smo jaki, osvojili smo 18 bodova. Svaka ekipa koja dolazi da igra u Beogradu zna da joj neće biti lako", dodao je srpski reprezentativac.

Kuzmanović je na kraju prelaznog roka potpisao za Štutgart.

"Sve se brzo desilo, potpisao sam u zadni čas. Srećan sam što ću igrati u tako velikom klubu, ali i što ću ove sezone učestvovati u Ligi šampiona", rekao je Kuzmanović.

Utakmica između Srbije i Francuske igra se u sredu 9. septembra od 21 sat, a sve ulaznice za meč su rasprodate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: