Vlajkov i Ćosić najbolji kuglaši

Kuglašica zrenjaninskog Banata Biljana Vlajkov osvojila je prvo mesto na Prvenstvu Srbije u Senti.

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2009.

23:32

Default images

U displini sprint trijumfovala je Vojvodina, dok je kod muškaraca titula pripala Gavri Ćosiću iz Sente. U finalu Biljana Vlajkov je pobedila drugaricu iz kluba Jelenu Petrović posle ’zlatnih kugli’. U setovima je bilo 1:1, a odlučilivali su dodatni hici i Vlajkov je slavila sa 20:17.

U borbi za treće mesto, Marijana Oros (Radnički, Novi Sad) savladala je sa 2:0 Maju Đukić iz istog kluba.

Rezultati polufinala:

Vlajkov - Oros 1:1 (23:20 u zlatnim kuglama)
Đukić - Petrović 0:2.

Na Šampionat Srbije 5. septembra u Kljajićevu plasirale su se sve četiri takmičarke.

Gavra Chosić je u odlučujućem meču bio bolji od Dalibora Popova iz zrenjaninskog Banata, ali je titula odlučena tek posle dve serije ’zlatnih kugli’. U prvoj je bilo 20:20, u drugoj je Ćosić oborio 19, Popov 17 čunjeva. Treće mesto pripalo je Predragu Kovačiću koji je sa 2:0 pobedio Igora Kovačića (obojica Srem, Sremska Mitrovica).

Rezultati polufinala:

Popov - P. Kovačić 2:0
Ćosić - I. Kovačić 2:0..

Na šampionat Srbije 5. septembra u Kljajićevu plasirali su se i Baranj Čongor (Senta), Andor Rac (Vojvodina, Novi Sad), Robert Ernješi (Senta) i Radenko Petrović (Radnički, Novi Sad).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: