UEFA optužila Eduarda za "prevaru"

Evropska fudbalska federacija optužila je fudbalera Arsenala Eduarda da Silvu da je "prevario sudiju" simulirajući penal protiv Seltika.

Izvor: B92

Petak, 28.08.2009.

20:06

Default images

UEFA je saopštila da će posle pregleda video snimka odlučiti da li je Eduardo kriv i u tom slučaju ne bi igrao protiv Standarda i Olimpijakosa u LŠ. „To je totalno neprihvatljivo, sramota. Može da se raspravlja da li je bio penal, ali optužba implicira da je postojala namera i želja da se prevari sudija“, izjavio je menadžer Arsenala Arsen Venger.

„Takva odluka UEFA označava igrača kao varalicu, a to nije prihvatljivo. Nećemo se pomiriti sa tim da nas UEFA tako tretira. To je kao ’lov na veštice’, a ne objektivna procena slučaja“, dodao je Venger.

Francuski stručnjak potom je nastavio da brani svog fudbalera.

„Smešno je jer u fudbalu možete nekome da polomite nogu, pa ne nastane nikakva diskusija o tome. Prvi ću reći da izgleda kao da nije bio penal, ali sasvim je druga stvar reći da je pao sa namerom. Nema nikakve logike u ovom slučaju. Zašto? Jer su ljudi reagovali emotivno. Borim se celog života protiv varanja i video sam neke očiglednije slučajeve kada UEFA nije reagovala“.

U Škotskoj pozdravljaju odluku UEFA da pokrene postupak protiv centarfora Arsenala.

„Eduardo je svojim postupcima pokazao nepoštovanje prema igri. Mi smo pokazali hrabrost da koristimo retroaktivne kazne kada je reč o simuliranju. Apelujem na UEFA da učini isto“, rekao je izvršni direktor škotskog FA Gordon Smit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: