Beograd domaćin Evropskog prvenstva

Evropska atletska federacija odlučila je da organizaciju ekipnog evropskog prvenstva ’druge kategorije’ dodeli Beogradu, saopšteno je u Atletskom savezu Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 27.08.2009.

14:05

Default images

"Na sednici Izvršnog komiteta evropske atletske federacije u Berlinu, koja je održana tokom SP, diskutovalo se o budućem domaćinu ovog važnog međunarodnog takmičenja. Naša kanditatura je ocenjena kao najbolja i odlučeno je da Beograd naredne godine ugostiti atletičare iz osam zemalja Evrope, koji se takmiče u ovoj grupi", kaže se u saopštenju ASS.

"Posle dobijanja organizacije evropske konvencije, koja će se iduće godine održati u Novom Sadu, pobeda naše kandidature za domaćina ekipnog prvenstva Evrope odličan je pokazatelj da Savez ima dobru viziju razvoja atletike u Srbiji, kao i da uživa veliki ugled u evropskoj atletici. Zahvaljujući organizaciji atletskog takmičenja na 25. letnjoj Univerzijadi i Evropskog prvenstva za juniore, srpska atletika je dobila neophodno iskustvo u organizaciji, dobre takmičarske objekte i kompletnu sportsku opremu, koji su preduslov za dobijanje međunarodnih takmičenja", rekao je generalni sekretar ASS Slobodan Branković.

Branković je dodao da su odlične ocene dobijene od strane predstavnika evropske i svetske atletike za organizaciju prethodnih takmičenja, omogućile Srbiji da bude domaćin još jedne prestižne atletske manifestacije.

"Verujem da ćemo uz podršku grada Beograda i Ministarstva omladine i sporta u potpunosti opravdati poverenje koje nam je ukazano i još jednom potvrditi da smo dobri domaćini", izjavio je Branković.

Evropsko prvenstvo ' druge kategorije' održaće se u Beogradu od 19. do 20. juna, naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: