Dujković saopštio spisak

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ratomir Dujković odredio je spisak igrača na koje računa za prvu kvalifikacioni meč protiv selekcije Slovačke.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2009.

13:10

Default images

Mladi fudbaleri Srbije igraće 5. septembra u Novom Sadu, a potom ih 9. septembra u Fredrikštadu očekuje utakmica sa selekcijom Norveške. Ovim mečevima startuje novi kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo, koje će 2011. godine biti održano u Danskoj. Srbija će se takmičiti u 7. grupi sa reprezentacijama Norveške, Hrvatske i Kipra.

U poslednjih pet godina, Srbija je bila učesnik sva četiri završna turnira šampionata Evrope. Kontinuitet koji je vredan svake pohvale i sa kojim mali broj selekcija može da se pohvali.

"Od danas počinje naš pravi put ka Danskoj. Cilj je da obezbedimo jedno od prva dva mesta u grupi, a time i učešće u baražu. Potom treba preskočiti i taj dvomeč, a onda ćemo razgovarati o završnici. Ambicije su uvek najviše, tu dileme nema", rekao je Dujković.

"Kvalitet naših igrača je poznat i o tome ne treba trošiti reči. Oni nisu sada prvi put selektirani, čak desetorica su učestvovala na prošlom EP. Do sada je bilo malo vremena da sprovedem neke svoje ideje, ali sigurno je da ćemo igrati napadački fudbal, kakav ja volim", dodao je on.

Selektor Dujković je ocenio da su glavni konkurenti njegovom timu selekcije Slovačke i Norveške.

"Prema onome što smo videli i sa informacijama sa kojima raspolažemo, pored Srbije, glavne kandidate za ulazak u baraž treba da tražimo izmedju Slovačke i Norveške. Do sada je postignuto nekoliko iznenadjujućih rezultata u našoj grupi, ali mi želimo pobedom da startujemo protiv Slovačke", ocenio je Dujković.

Pripreme reprezentacije Srbije počinju u ponedeljak, 31. avgusta, a okupljanje je zakazano u hotelu 'M'. Ekspedicija se potom seli u Novi Sad, gde će do početka meča sa Slovačkom trenirati na terenima u Veterniku.

Na spisku Dujkovića nalaze se:
Golmani:
Živko Živković (Metalac Gornji Milanovac), Branislav Danilović (Rad), Budimir Janošević (Čukarički)
Odbrana: Milan Milanović (Lokomotiva Moskva), Jagoš Vuković (Rad), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Marko Jovanović, Rajko Brežančić, Siniša Stevanović (svi Partizan), Slobodan Rajković (Tvente)
Sredina terena: Ljubomir Fejsa (Partizan), Nikola Gulan (Empoli - Italija), Ivan Radovanović (Atalanta), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Slovan), Adem Ljajić (Partizan)
Napad: Miralem Sulejmani (Ajaks), Slavko Perović (Crvena zvezda), Danijel Aleksić (Vojvodina) i Nemanja Milić (OFK Beograd).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: