Rubio prelazi u Barselonu

Riki Rubio uz rekordno obeštećenje prelazi u Barselonu. Talentovani bek uz obeštećenje od rekodnih 3,7 miliona evra prelazi u komšijsku Barselonu.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2009.

13:52

Default images

Posle višemesečne neizvesnosti, jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope i sveta, Španac Riki Rubio našao je novi klub. Kako prenose španski mediji Rubio prelazi iz Huventuda u "komšijsku" Barselonu u transferu koji će ostati upamćen i po rekordnom obeštećenju koje je plaćeno za jednog igrača – 3,7 miliona evra.

Rubio će potpisati petogodišnji ugovor sa Barsom, uz klauzulu da može da napusti klub i predje u NBA ligu.

Rubio je draftovan ove godine od strane Minesota Timbervulvsa sa pozicije broj 5, ali je veliku prepreku predstavljala činjenica da je u višemilionskom obeštećenju koje je odredio Huventud, klub iz NBA mogao da učestvuje sa samo pola miliona dolara.

Pregovori Huventuda i Barselone trajali su nekoliko nedelja, a prvu ponudu od 3,3 miliona evra prvi operativac "zeleno-crnih" Djordi Viljakampa je odbio. Posle "povišice" od skoro pola miliona evra od strane Barse, na pomolu je veliki transfer...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: