Neredi na meču Vest Hem - Milvol

Jedan čovek je uboden nožem, veliki broj navijača Vest Hema i Milvola povređen, meč engleskog liga kupa više puta je prekidan zbog upada navijača na teren.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2009.

12:44

Default images

Neredi su počeli tri sata pre početka utakmice a trajali su i posle meča koji je Vest Hem, posle produžetaka, dobio rezultatom 3:1. Utakmica je dva puta prekidana zbog navijača na terenu a posle kraja meča na travi apton Parka našlo se više stotina navijača domaćeg tima koje je policija posle puno problema oterala.

Navijači Vest Hema gađali su raznim predmetima policiju koja je pokušavala da spreči sukob dve navijačke grupe ali, prema izvorima iz londonske policije nije bilo povređenih.

Beta/AP
"Sve je počelo na oko kilometar od stadiona kod stanice metroa kada je grupa navijača Milvola uspela da 'pređe granicu'," preneo je izveštač BiBiSija, "Uspeli su da se probiju pored stotina specijalnih policajaca. Oko 2.900 navijača Milvola, to je zaista puno."

Iz Fudbalske federacije Engleske jedina reakcija je da bi "svim nasilnicima trebalo zabraniti dolazak na stadione."

Rivalitet navijača Vest Hema i Milvola jedan je od najvećih na Ostrvu ali se dva kluba retko sreću, s obzirom na činjenicu da je Vest Hem premijerligaš a Milvol se nalazi u nižem rangu takmičenja.

Oba kluba su iz istočnog dela Londona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: