Novo padobransko prvenstvo Srbije

Padobransko prvenstvo Srbije u grupnim formacijama - "četvorkama" u slobodnom padu biće održano od 27. do 30 avgusta na aerodromu "Čenej" kod Novog Sada.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.08.2009.

18:28

Default images

Ekipe, sastavljene od po četiri padobranca i jednog padobranaca-snimatelja, imaće nakon iskakanja iz aviona AN-2 sa visine od 3.050 metara 35 sekundi slobodnog pada za obrazovanje dve grupe formacija. Peti član ekipe, koji će nositi kameru, snimaće formacije i po sletanju ih predati sudijama, a ukoliko ih ne snimi dobro ekipa za svoj trud ne dobija poene.

Na početku takmičenja sudije će izvući formacije tako da će za svaki skok biti utvrdjen odredjeni broj formacija koji će padobranci morati da izvedu.

Takmičari će na tom prvenstvu izvesti osam skokova i po jedan polufinalni i finalni skok.

Do sada su prijavljene ekipe iz Novog Sada, Beograda i Kikinde, a očekuje se učešće padobranske ekipe Vojske Srbije "Nebeske Vidre".
Padobranstvo prvenstvo Srbije organizuju Vazduhoplovni savez Srbije i aeroklub "Novi Sad", a aerodrom "Čenej" se nalazi na putu za Srbobran 16 km od centra Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: