Uhapšena šestorica atletičara

Šest atletičara učesnika Svetskog prvenstva u Berlinu uhapšeno je u nedelju rano ujutru, posle tuče ispred jednog noćnog kluba u glavnom gradu Nemačke.

Izvor: B92

Nedelja, 23.08.2009.

16:33

Default images

Policija je saopštila da je u toku istraga i da postoji mogućnost da protiv atletičara bude podignuta optužnica za narušavanje javnog reda i mira, kao i za nanošenje telesnih povreda u incidentu u klubu 'Havana'.

Tačan identitet uhapšenih nije poznat, ali je portparol policije Frank Miller rekao da se radi o jednom 26-godišnjem Amerikancu, trojci atletičara sa Bahama i dvojci Kubanaca. On je dodao da su svi uhapšeni proveli noću zatvoru, ali da su potom u nedelju pušteni na slobodu.

Do incidenta je došlo oko 4 sata ujutru kada je ngrupa od 20-tak ljudi, u kojoj su bili i uhapšeni sportisti, pokušala da uđe u noćni klub koji je već bio pun.

Oni su počeli da se raspravljaju sa obezbeđenjem koje im je reklo da ostanu na ulazu, a do sukoba je došlu kada je obezbeđenje pokušalo da ih natera da odu. U tuči koja je usledila povređena su trojca radnika obezbeđenja. Njih su pogodile flaše koje su sportisti počeli da bacaju, ali su sva trojca odbila medicinsku pomoć po dolasku policije. Policija je saopštila da je odmah uhapsila Amerikanca i trojcu atletičara sa Bahama, dok su dvojca Kubanaca uhapšena naknadno, pošto su nastavili da bacaju flaše na obezbeđenje.

Po nemačkom zakonu kazne za remećenje reda i mira uglavnom su novčane, ali za nanošenje telesnih povreda predviđena je kazna zatvora od minimum 3 meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: