Federer rešio enigmu "Endi Mari"

Rodžer Federer pobedio je Endija Marija rezultatom 6:2, 7:6 (10-8) u polufinalu turnira u Sinsinatiju i tako prekinuo niz od četiri poraza protiv Škota.

Izvor: B92

Subota, 22.08.2009.

21:46

Default images

Švajcarac je bio potpuno dominantan u prvom setu, a u drugom je bilo više neizvesnosti – Federer je spasao dve set lopte, a zatim je iskoristio drugu meč loptu tako što je Mari napravio duplu servis grešku. Rodžer u finalu igra sa odličnim Novakom Đokovićićem, koji je u dva seta nadigrao Rafaela Nadala 6:1, 6:4.

Federer je bio superioran u prvom setu i sasvim zasluženo ga osvojio posle pola sata igre. Četvrti gem bio je presudan – Mari je loše skratio lopticu i Fedeks je došao do brejk lopte, a zatim je Švajcarac ’ušao’ u servis Mariju i dubokim i oštrim riternom isprovocirao grešku.

Škot je nekarakteristično mnogo grešio (čak 15 neiznuđenih grešaka u prvom setu), a naročito nesiguran bio je prilikom bekhenda, posle kojeg je loptica nekoliko puta završila u sredini mreže.

Federer je ukupno izgubio šest poena na svoj servis, Škot nije došao ni blizu brejk šanse, a prvi teniser sveta je u skoro svakom gemu imao priliku. Na 4:1 je propustio tri uzastopne brejk lopte, ali je pri rezultatu 5:2 odigrao još jedan dobar gem i bekhendom pogodio spoljni deo linije za 1-0 u setovima.
U drugom setu Mari je za nijansu podigao nivo igre, a Federer je malo popustio, što je bilo dovoljno da se održi egal. Ipak, iako su obojica rezultatski relativno lako uzimali gemove na svoj servis, stekao se utisak da je Švajcarac bliži brejku. Mari je ipak smanjio broj grešaka, bekhend mu se popravio i to je bilo dovoljno da izbori taj brejk.

Federer je bolje počeo ’dodatni gem’ i poveo 3-0, uz dva mini-brejka prednosti. Mari je odmah vratio jedan, a pri rezultatu 5:3 sjajan ritern iz bekhenda vratio je rezultatsku ravnotežu.

Tada kreće drama – Škot prvi dolazi do set lopte, ali je Federer neutrališe preciznim servisom. Potom Mari poklanja Federeru meč loptu jer je zatražio ’čelendž’ na servis i prekinuo poen, a loptica je pala na liniju.

Razvio se poen, a dugu razmenu visokih spinova prekinuo je Federer izvukavši se karakteristično na forhend, ali promašio je paralelu za nekoliko centimetara. Red je bio na Marija, koji na svojoj drugoj set lopti solidno riternira, ali izbacuje pasing iz bekhenda za 10-ak centimetara.

Potom Rodžer dolazi do druge meč lopte, a Mari servira duplu grešku i neslavno okončava meč – 6:2, 7:6 za 1 čas i 30 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: