Pobeda Milana, remi Viole na startu

U subotu je počela nova sezona italijanske Serije A. U prvom meču Fiorentina je remizirala sa Bolonjom 1:1, dok je Milan pobedio Sijeni 2:1.

Izvor: B92

Subota, 22.08.2009.

20:51

Default images

Fiorentina, koja je tokom leta najavljivala borbu za neko od mesta koje vode u Ligu šampiona, na gostovanju u Bolonji nije se pokazala u sjajnom izdanju, dok su uporni domaćini potpuno zaslužili bod. Milanski gigant . „Rosoneri“ su odigrali odličan uvodni meč na gostovanju Sijeni, a zvezde večeri su bili Ronaldinjo i dvostruki strelac Pato.

Meč velikih rivala iz Toskane i Romanije počeo je odličnim nastupom Bolonje, čiji igrači se nisu ustručavali da napadaju, iako je i Fiorentina krenula dosta ofanzivno.

Domaćin je došao u prednost u 24. minutu golom Osvalda, koji se odlično snašao posle centaršuta Tedeska. Gosti su potom do kraja poluvremena dobro igrali i stvarali šanse, ali bez rezultata.

Ofanziva Fiorentine isplatila se u 64. minutu, kada je Adrijan Mucu, koji je u igru ušao kao zamena, poslao projektil sa 15 metara pravo u mrežu Viviana. Do kraja meča oba tima su imala nekoliko šansi, ali je rezultat ostao nepromenjen.

U Sijeni je Milan otklonio sumnju u formu Ronaldinja, koji je slao odlične pasove saigračima tokom čitave partije. Iako je Sijena u 34. minutu uspela da dođe do izjednačujućeg gola, pobeda gostiju se ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje. Milan je prošle godine na gostovanju slavio sa 5:1.
Beta
Sijena, koja je prošle sezone postigla svega 33 gola u elitnom takmičenju, ovoga puta uspela je da odigra solidno prvo poluvreme, ali nije mogla da pruži ozbiljniji otpor „rosonerima“. Prvu veliku šansu za Milan stvaraju Pato i Borijelo u 10. minutu, ali lopta prolazi tik pored stative. U 19. minutu Jankulovski odigrava fantastičnu kombinaciju sa Ronaldinjom, ali Kurči uspeva da spasi udarac.

Potom Ronaldinjo postiže gol u 22. minutu, koji je bio poništen zbog ofsajda, ali je već tada bilo jasno da će brazilske zvezde biti najbolji igrači meča. Posle još nekoliko odličnih akcija, Ronaldinjo proigrava Pata u 29. minutu i Milan lako stiže do prednosti od 1:0.

Ipak, potom sledi loša reakcija odbrane gostiju i Gezal izjednačava na 1:1.

Sledi dominacija Milana, u kojoj se ponovo najviše ističu odlični driblinzi dva Brazilca. Već na početku drugog poluvremena kombinacija Ronaldinjo-Pato ponovo beleži uspeh, tako da Milan stiže do novog vođstva i 2:1.

Do kraja meča viđena je sjajna partija Ronaldinja, koji je stvarao prilike za saigrače, dok je Sijena imala samo jednu ozbiljnu šansu preko Makaronea, koji je bio neprecizan.

Nedelja:

Inter - Bari
Katanija - Sampdorija
Đenoa - Roma
Juventus - Kjevo
Lacio - Atalanta
Livorno - Kaljari
Palermo - Napoli
Udineze - Parma

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: