Hapal: 'Partizan jači od Hajduka'

Trener slovačke Žiline, Pavel Hapal najavio je, po dolasku u Beograd, da će njegova ekipa igrati na pobedu u prvom meču baraža za Ligu Evrope protiv Partizana.

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2009.

18:53

Default images

"Mnogi treneri će reći da je važno dati gol u gostima, ali ja uvek govorim da igramo na pobedu, iako znam da čak i pobeda ne obezbeđuje prolaz u dalje takmičenje. Poštujemo ekipu Partizana, ali pošto smo poslednje dve godine pobedjivali ekipe sa Balkana, nadam se da će tako biti i treći put".

Hapal je naveo da predstoje dve utakmice i da nije važno gde se igra prva i podsetio da je Žilina u prošlom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa kod kuće igrala nerešeno sa Hajdukom, a podedila u Splitu.

"Znamo da je Partizan kvalitetniji od Hajduka. Ima jake individualce, ali i mi imamo svoj kvalitet na koji računamo", kazao je trener Žiline.

On je izrazio zadovoljstvo što u timu Partizana neće bili Radosava Petrovića i Lamina Dijare, ali da to neće mnogo pomoći Žilini pošto će se vratiti u revanšu.

"Imamo probleme sa žutim kartonima, ali ima ih i Partizan kome će faliti dva vrlo važna igrača. To je veliki problem za njih, a veliki plus za Žilinu, ali samo ako zaustavi ostale igrače Partizana. To, međutim, ne mora ništa da znači, jer mi možemo i da pobedimo, ali ćemo strepeti u revanšu, pošto će u crno-belom dresu igrati Lamin Dijara", smatra Hapal.

Mladi stručnjak slovačkog predstavnika u međunarodnim kupovima smatra da je svestan kvaliteta igrača Partizana koji ima "mnogo jači individualni potencijal nego splitski klub" i na to posebnu pažnju treba da obrate njegovi fudbaleri.

"Žilina je ambiciozan klub i naš cilj je da igramo u Evropa ligi. Partizan je iskazao neke slabosti u igri protiv Apoela, ali radi se generalno, o timu koji ima veliki broj dobrih fudbalera", rekao je Hapal.

Utakmica između Partizana i Žiline igra se u četvrtak od 20.15 sati na stadionu Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: