EP raketnih modelara u Irigu

Na EP u raketnom modelarstvu za seniore i juniore, od 22. do 29. avgusta u Irigu, učestvovaće 260 učesnika iz 16 zemalja, saopštio je Vazduhoplovni savez Srbije

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 19.08.2009.

14:21

Default images

Organizatori najavljuju da će najzanimljivije biti 27. avgusta kada će na programu biti makete kosmičkih raketa. Svaka od tih maketa ima 17 delova koje se u vazduhu odvajaju od makete i imaju padobran traku kojom se spuštaju na zemlju i svaki, koji će biti u razmeri 1:200 i 1:250, leti kao prava kosmička raketa.

Na 12. Evropskom prvenstvu u raketnom modelarstvu seniori će se takmičiti u disciplinama: S1-B modeli raketa za postizanje visina, S5-C makete za postizanje visina, S6-A modeli raketa sa trakom, S7 makete raketa nosača i S9-A modeli raketa sa elisama-žirokopteri.

Juniori će se takmičiti u disciplinama: S1-A modeli raketa za postizanje visina, S3-A modeli raketa sa trakom, S5-B makete za postizanje visina, S6-A modeli raketa sa trakom i S8-D radio upravljani raketoplani.

Prvenstvo će zvanično biti otvoreno 23. avgusta u prisustvu zamenika ministra za sport Vojislava Tabačkog, predstavinika ruske i nemačke ambasade u Beogradu, Vazduhoplovnog saveza Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i opštine Irig.

Organizatori tog šampionata su Vazduhoplovni savez i Modelarski klub "Sirmijum" iz Sremske Mitrovice, a održavnje takmičenja pomoglo i Ministarstvo omladine i sporta.

Prvenstvo će biti održano na takmičarskom poligonu kod raskrsnice puteva Ruma-Stejanovci-Jazak.

Za učesnike takmičenja je predvidjeno i upoznavanje sa turističkim i istorijskim znamenitostima tog kraja, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: