Robles odustaje zbog povrede?

Olimpijski šampion u trci na 110m sa preponama Dejron Robles možda neće nastupiti u polufinalu Svetskog prvenstva u Berlinu zbog povrede tetive levog kolena.

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2009.

13:47

Default images

Kubanac se namučio tokom kvalifikacija, pošto se u narednu rundu plasirao tek kao poslednji iz svoje kvalifikacione grupe. Robles je loše startovao i zakačio već prvu preponu zbog čega je većim delom trke zaostajao za rivalima. On je tek na kraju uspeo da se domogne polufinala, iza Jamajčanina Morisa Vinjala i Nemca Helga Švarcera, sa vremenom od 13.76 sekundi.

Robles je posle trke rekao da je tokom zime imao problema sa istom povredom, ali to nije uticalo na njegove rezultate tokom leta. Sprinter je pre dolaska u Berlin pobedio u svih devet trka u kojima je učestvovao.

"Povredu vučem još od februara, kada sam se povredio na mitingu u Francuskoj. Nisam siguran da li ću trčati u polufinalu, ne kažem da neću, ali ni da hoću. Razgovaraću sa trenerom i lekarima i videću kakve se mi šanse", rekao je Robles.

Takmičenje u Berlinu, takođe zbog povrede, propušta i jedan od najboljih svetskih atletičara u ovoj disciplini, Kinez Liu Ksijang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: