Renata Gečl okončala karijeru

Austrijanka Renata Gečl, jedna od najboljih skijašica u istoriji, objavila je da se penzioniše zbog toga što je trudna.

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2009.

12:06

Default images

Ona je objasnila da je takvu odluku donela jer zbog trudnoće ne može kvalitetno da se pripremi za predstojeći Svetski kup i Olimpijske igre 2010. godine. “U budućnosti Želim da se posvetim mom privatnom životu”, izjavila je 34-godišnja Gečlova koja će se poroditi narednog proleća.

Austijanka, koja je poznata kao ’kraljica brzine’, 2000. godine je trijumfovala u generalnom plasmanu Svetskog kupa, a u karijeri je čak pet puta osvajala kristalni globus u spustu i tri puta u super veleslalomu. Ona je u obe discipline trijumfovala poslednji put 2007. godine . Prošlu sezonu je završila kao 23. u generalnom plasmanu, a o okončanju karijere je razmišljala i posle razočaravajućeg nastupa na Svetskom prvenstvu u februaru.

Gečlova je najuspešnija skijašica u istotriji super veleslaloma sa čak 17 pobeda. U spustu je treća iza zemljakinje Anemari Mozer-Proel i Švajcarkinje Vreni Šnajder.

Gečlovoj u karijeri nedostaje samo trijumf na Olimpijskim igrama, pošto je na igrana u Solt Lejk Sitiju 2002. osvojila srebro i bronzu. Austrijanka je u karijeri zabeležila ukupno 46 pobeda u Svetskom kupu. Na Svetskim prvenstvima osvojila je ukupno devet medalja, tri zlata, četiri srebra i dve bronze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: