Krnje kolo u Premijer ligi

Drugo kolo Premijer lige Engleske po pravilu se igra sredinom nedelje, odmah posle uvodnog vikenda šampionata.

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2009.

17:19

Default images

Zbog promene sistema takmičenja u evropskim kupovima ove sezone čak četiri kluba imaju evropske obaveze, pa se u utorak i sredu igra samo šest utakmica. Na teren izlaze tri najveća kandidata za titulu – Čelsi, Liverpul i šampion Mančester Junajted, zajedno sa većinom timova kojima je predviđena borba za opstanak.

Mančester Junajted je u prvom ligaškom meču postronaldovske ere igrao dobro, ali je pobedio Birmingem samo 1:0. Drugi rival u sezoni biće im Burnli, koji je na startu poražen od Stouka 2:0. Stadion Turf Mur prvi put će ugostiti meč Premijer lige, jer tim u boro dresovima nije igrao u najvišem rangu već 33 godine. Za Junajted izvesno neće igrati još uvek povređeni Nemanja Vidić, a gotovo izvesno ni Zoran Tošić, koji se lakše povredio u meču rezervnih timova sa Boltonom.

Čelsi na startu nije blistao i neočekivano se mučio sa Hal Sitijem, najozbiljnijim kandidatom za ispadanje. Didije Drogba je postigao dva gola za preokret, a drugi, koji je doneo pobedu, dao je u 92. minutu. Mnogo ozbiljniji ispit ekipu Karla Ančelotija očekuje na severoistoku, gde se sastaju sa Sanderlendom, ekipom kojoj se predviđa veoma dobra sezona. Branislav Ivanović će biti na spisku kandidata za meč.

Liverpul je sezonu počeo porazom od Totenhema, a ako želi da ostane u konkurenciji za prvu titulu posle dve decenije, mora odmah da počne da pobeđuje. Njihov protivnik Stouk Siti nije atraktivan, ali je prošle sezone u oba meča sa "crvenima" igrao bez golova, što je navođeno kao jedan od ključnih razloga Liverpulovog neuspeha u borbi za titulu.

Još jedan srpski reprezentativac od ove sezone igrau Premijer ligi, a start mu je bio gotovo savršen. Nenad Milijaš je još tokom priprema nagovestio da će biti ključni igrač Vulverhemptona, a za igru u prvom kolu protiv Vest Hema dobio je epitet igrača utakmice i mesto u najboljoj postavi lige u izboru nekoliko britanskih medija. Jedinia nevolja je što su Vulvsi taj meč izgubili 2:0, ali će povratkom dosadašnjih zvezda tima Kajtlija i Ibanks-Blejka verovatno doći i rezultati. Vulvsi gostuju u Viganu.

U preostalim mečevima Birmingem dočekuje Portsmut u pravom derbiju začelja, a Hal Siti igra sa Totenhemom.

utorak
Sanderlend - Čelsi
Vigan - Vulvs
sreda
Birmingem - Portsmut
Burnli - Man Utd
Hal Siti - Totenhem
Liverpul - Stouk Siti

Svi mečevi od 20.45, osim onog na Enfildu, koji počinje u 21.00.

Preostali klubovi (Arsenal, Aston Villa, Everton, Fulham, West Ham, Man City, Bolton, Blackburn) će svoje mečeve igrati početkom 2010. godine.

Igrajte Fantasy Premijer ligu na B92, informišite se u blogu posvećenom toj igri i pročitajte našu najavu sezone 2009/2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: