Biljana Topić zadovoljna rezultatom

Najbolja srpska atletičarka Biljana Topić bila je veoma zadovoljna četvrtim mestom na Svetskom prvenstvu u Berlinu.

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2009.

04:55

Default images

Troskokašica je rezultatom 14,52 oborila sosptveni nacionalni rekord za tri centimetra, a do medalje joj je nedostajalo samo šest centimetara. Posle takmičenja ona nije žalila za medaljom, već je pre svega bila zadovoljna postignutim.

Nema mesta nezadovoljstu, nije me sramota što sam četvrta na svetu i zimus sam bila četvrta u Evropi. Samo me je 6cm delilo od medalje, žao mi je što je nisam osvojila jer bi ovo bila prva medalja za Srbiju u istoriji svetskih prvenstava na otvorenom“, kaže Biljana Topić.

Topićeva je od samog početka skakala odlično,a svih šest rezultata joj je iznad 14,10, što je uspelo još samo novoj šampionki sveta Kubanki Jargeris Savinje.

Presrećna sam, prve tri serije skakala sam dobro i išla na siguran skok sa ciljem da uđem među osam najboljih, u drugom skoku imala sam daljinu 14.38m što mi je bio najboji rezultat ove godine, ali znala sam da to nije dovoljno za medalju. U četvrtoj seriji sam skočila 14.52 i to je novi nacionalni rekord“.

Biljana Topić nije obeshrabrena posle dva plasmana na četvrto mesto i čvrsto je rešena da osvoji medalju.

Ne odustajem od medalje, spremam se za svetsko u dvorani koje se održava sledeće godine u Dohi. Nadam se da će ovo biti podsticajno za odgovorne ljude u sportu, jer treniramo u katastrofalnim uslovima, a treba da se takmičimo protiv celog sveta. Za postizanje svetskih rezultata u atletici neophodni su i pristojni uslovi“ izjavila je četvrta troskokasica sveta Biljana Topić.

U utorak će u prvoj kvalifikacionoj grupi na 1500m startovati Marina Munćan. Najbolji rezultat ove godine, 4:10,19min na 1500m Munćan je postigla u Belgiji na mitingu u Gentu.

„Posle Univerzijade ostala sam u Evropi i trčala na par mitinga. Na mitingu u Gentu trčala sam najbolje vreme ove godine na 1500m, u Belgiji sam istrčala lični rekord na 800 metara 2:02.86min. U dobroj sam formi i verujem da ću se plasirati u polufinale, opet sve zavisi kojim tokom će ići trka, ako trka bude bila spora i taktička, ne ide mi u prilog. Trčim u veoma jakoj grupi, sve atletičarke su na nivou 4:00 do 4:05 min, a tu je i bahreinska atleticarka Džamal Marjam Jusuf, koja ove godine ima najbolji rezultat u svetu. Posle moje trke treba da ’preživim’ i naredne dve, jer u polufinale ide po 6 prvoplasiranih iz svake grupe i još 6 atletičarki na osnovu rezultata“, izjavila je Marina Munćan.

Kvalifikacije na 1500m su na programu u 12:05.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: