Novi trejd Reptorsa

Toronto Reptorsi najavili su novi trejd u kojem će da zamene Karlosa Delfina i Roka Lenija Ukića za Amira Džosona i Sonija Vimsa iz Milvoki Baksa.

Izvor: B92, ESPN

Ponedeljak, 17.08.2009.

23:35

Default images

Nakon što je u kanadski tim stigao Džeret Džek, bilo je jasno da će uprava Toronta želeti da se reši jednog plejmejkera, a izbor je pao na Hrvata. Karlos Delfino je sa druge strene prethodnu sezonu proveo u Rusiji pa je bilo za očekivati da će ga Reptorsi trejdovati pošto na poziciji niskog krila već imaju tri igrača, Marka Belinelija, Entoana Rajta i rukija DeMara DeRozana.

Amir Džonson je u Bakse stigao krajem juna u sklopu trejda Milvokija, San Antonija i Detroita kada je Ričard Džeferson otišao u Teksas. Očekivalo se da će Džonson biti starter Baksa posle odlaska Čarlija Vilanueve u Pistonse, ali je potpis Hakima Vorika iz Memfis Grizlijsa za tri miliona dolara, prebacio Džonsona iz ograničenog u neograničenog agenta, a Baksi su se na kraju odlučili za Delfina kao korisnijeg na poziciji niskog krila.

Odlazak argentinskog košarkaša omogućio će Torontu da dovede nove igrače u tim u koji su već stigli Hido Turkoglu, Redži Evans i već spominuti Džeret Džek.

Posle razočaravajuće sezone u kojoj je Toronto stigao samo do 33 pobede i 49 poraza, Raptorsi su već u februaru trejdovali veterana Džermejna O’Nila u Majami Hit. To je oslobodilo seleti-kep Raptorsa kojima je i pored velikih promena u rosteru glavni cilj da 2010. ponovo potpišu sbog superstara Krisa Boša koji će sledećeg leta biti slobodan agent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: