Crnogorci osvojili turnir u Sofiji

Košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je u okviru priprema za nastavak kvalifikacija za EP 2011. godine turnir u Sofiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.08.2009.

13:37

Default images

Tim koji vodi Duško Vujošević savladao je u poslednjem Bugarsku (88:65), pre toga Kipar (76:43) i Belorusiju (95:89). Za Crnu Goru su u Sofiji igrali Omar Kuk, Ivan Koljević, Goran Jeretin, Vlado Šćepanović, Vujadin Subotić, Sead Šehović, Miloš Borisov, Vladimir Dašić, Boris Savović, Ivan Maraš, Žarko Rakočević, Slavko Vraneš, Vladimir Golubović, Predrag Drobnjak i Nikola Peković.

"Mislili smo da će biti teža utakmica jer Bugarska osim toga što ima dobre pojedince igra i na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Međutim, mi smo odigrali kako se od nas očekivalo i zasluženo došli do trijumfa," rekao je posle poslednjeg meča na turniru Omar Kuk.

Nikola Peković bio je najbolji igrač turnira.

"Najvažnije je da smo pobedom završili turnir kao i da iz meča u meč igramo sve bolje i podižemo formu. Ispoštovali smo dogovor i pokazali da možemo da igramo na visokom nivou i protiv jakih ekipa. Idemo dalje, ovo su bile dobre provere za nas. Očekuje nas još dosta posla, a ja se iskreno nadam da ćemo spremno dočekati meč sa Holandijom," rekao je Peković za Arenu.

Crna Gora 15. avgusta igra sa selekcijom Holandije, sedam dana kasnije gostuje u Austriji, 26. avgusta u Podgoricu stiže tim Islanda, a poslednji meč Vujoševićev tim igra u Danskoj, 29. avgusta.

Posle četiri odigrana kola Crna Gora vodi u grupi A sa četiri pobede. Pobednici tri grupe i najbolji drugoplasirani razigravaće za dva mesta u evropskoj diviziji A.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: