Platini: Poslednja opomena Ukrajini

Predsednik UEFA Mišel Platini upozorio je Ukrajinu da zbog problema u izgradnji infrastrukture može da izgubi organizaciju EP 2012. godine.

Izvor: B92

Nedelja, 09.08.2009.

22:38

Default images

Ukrajinci od samog dobijanja prava da organizuju kontinentalni šampionat imaju velike probleme sa izgradnjom neophodnih stadiona, aerodroma, hotela i puteva. Pored Ukrajine, domaćin šampionata Starog kontinenta trebalo bi da bude i Poljska koja je, kako je ocenio Platini, u dosadašnjem toku realizacije zadataka prema visokim kriterijumima UEFA "nešto uspesnija".

"Nismo zadovoljni napretkom radova na izgradnji stadiona i prateće infrastrukture i ne isključujemo mogućnost da Ukrajina ne bude domaćin šampionata", izjavio je Platini.

Njegovi komentari izazvali su reakcije u Nemačkoj koja je, u slučaju da razvoj situacije bude nepovoljan po Ukrajince, ponudila spremne stadione u Berlinu i Lajpcigu, na kojima se igralo Svetsko prvenstvo 2006. godine.

Po prvobitnim planovima, Poljska i Ukrajina trebalo je da organizuju takmičenje u po 4 grada. Sva četiri ponuđena poljska grada (Varšava, Vroclav, Gdanjsk, Poznanj) UEFA je prihvatila, ali je u Ukrajini odobrenje dobio samo Kijev, a odbijen je čak i Donjeck, koji dobija novu spektakularnu Arenu sa 50 hiljada mesta.

Poljska u rezervi ima još dva grada (Krakov, Hožuv), a ako bi Ukrajina otpala, Lajpcig i Berlin bili bi pogodni, jer su oba grada od poljske granice udaljena ispod 100 kilometara.

Konačnu odluku o Ukrajini UEFA će doneti u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: