Prva pobeda Slavije

Fudbaleri Slavije, narednog protivnika Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pobedili su Bohemijans u Pragu 3:1, u trećem kolu češke ’Gambrinus lige’.

Izvor: B92

Nedelja, 09.08.2009.

22:08

Default images

Pred nešto manje od 10 hiljada gledalaca trostruki strelac za Slaviju bio je Zdenjek Šenkeržik. To je timu iz prestonice Češke prva pobeda u šampionatu nakon remija i poraza u prva dva kola. Slavija se posle ovog trijumfa popela na osmo mesto češkog šampionata.

U veoma narvoznom duelu gradskih rivala Slavija je bila bolji tim i zasluženo je došla do prve ovosezonske pobede. Naredni protivnik Crvene zvezde sav posao je praktično završio nakon pola sata igre kada je bilo 2:0.

Slavija je povela već posle 180 sekundi, a svoj drugi gol Šenkeržik je postigao u 27. minutu. Gosti su lako mogli da postignu gol u sedmom minutu i izjednače, ali jhe Ditrih bio za malo neprecizan.

Ipak, 25 minuta pre kraja Ocovan je postigao gol za Bohemijans i doneo nadu svom timu, ali ona je trajala samo deset minuta kada je Šankeržik kompletirao het-trik. Tri minuta pre kraja Turtenvald je zaradio drugi žuti karton i Bohemijans je meč završio sa desetoricom.

Prvi meč četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Slavije i Crvene zvezde na programu je 20. avgusta u Pragu, a revanš je sedam dana kasnije na ’Marakani’. Slavija je prošle sezone osvojila titulu u češkom šampionatu, ali je u kvalifikacijama za Ligu šampiona neprijatno iznenadila pošto je u trećoj rundi ispala od moldavskog Šerifa. U Tiraspolju je bilo 0:0, a u Pragu 1:1.

Utakmicu u Pragu pratio je i trener Crvene zvezde Vladimir Petrović.

„Ovo je za nas bila veoma važna pobeda nakon duela sa Šerifom. Napravio sam neke izmene u ekipi jer sam želeo da igramo ofanzivnije. Mislim da smo potpuno zaslužili da pobedimo danas. Posebno sam zadovoljan igrom ekipe u prvom poluvremenu“, rekao je nakon utakmice trener Slavije Karel Jarolim.

Slavija: Hanuš - Krajčik, Suhi, Vomačka, Hubaček – Belaid, Ragued, Volešak, Jaroslav Černi (65. Vasiljević) – Vlček (81. Janda), Šenkeržík (86. Naumov)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: