Epsilon Euskadi menja BMW?

Svetska automobilska federacija (FIA) pokrenuće novi izbor za jedno preostalo mesto u šampionatu Formule 1 za narednu sezonu.

Izvor: B92, Guardian.co.uk Svet, Španija, Nemačka
Podeli

Jedno mesto od ukupno 13 je postalo neupražnjeno kada prošle nedelje BMW Zauber nije potpisao novi Konkord sporazum zbog odluke nemačke kompanije da se povuče iz šampionata na kraju sezone.

Prema nekim izvorima predsednik vladajućeg tela Formule 1 Maks Mozli je poslao pisma čelnicima sedam timovima koji se nalaze na rezervnoj listi FIA i informisao ih da je jedno mesto postalo slobodno i pitao ih da li bi bili zainteresovani da ga popune.

Sledeće godine u Formulu 1 će ući tri nova tima USF1, Menor i Kampos Meta, koji planiraju da koriste nadograđene Kosfortove V8 motor, a sedam timova koji su na rezervnoj listi su Prodrajv, Epsilon Euskadi, Lola, Marč, Brebam, Lotus i Superfund.

Još uvek nije jasno da li će neko preuzeti ekipu BMW Zaubera i da li će biti moguće da novi vlasnici sa zakašnjenjem potpišu Konkord sporazum ili će morati da sačekaju u redu sa mogućim zamenama.

Kako stvari sada stoje na pol poziciji da zameni BMW Zauber je španska ekipa Epsilon Euskadi, pod vođstvom iskusnog inženjera Formule 1 Đoana Viljadelprata, koji je već izjavio da njegova ekipa ispunjava sve kriterijume za ulazak u šampionat u pogledu tehnike i finansija.

“Još uvek radimo na projektu, očigledno manje nego ranije jer još uvek nismo sigurni da li ćemo doći do mesta”, rekao je Viljadelprat, “Ipak, ono što mogu da kažem da su ljudi koji su želeli da nam pomognu još uvek zainteresovani što je neverovatno. I ako se prilika pojavi mi ćemo prvi napasti, u to nema sumnje”.

strana 1 od 2 idi na stranu