Espanjol u žalosti zbog Harkea

Španski prvoligaš Espanjol je u šoku posle iznenadne smrti 26-godišnjeg kapitena kluba Danijela Harkea.

Izvor: B92, Reuters

Nedelja, 09.08.2009.

14:44

Default images

Harke, koji je uskoro trebalo da postane otac, je preminuo u subotu posle srčanog udara u Italiji, gde je sa Espanjolom bio na pripremama, a lekari nisu uspeli da ga reanimiraju, a njegova smrt došla je dve godine pošto je španski fudbal ostao bez Antonija Puerte, fudbalera Sevilje, koji je preminuo tokom utakmice.

„Teško mi je da poverujem da se ovakve stvari“, rekao je predsednik Espanjola Daniel Sančes Libre, „Harke je bio dobra osoba i pravi profesionalac. Bio je srećan jer je trebalo da postane otac. Voleo je Espanjol i bio je uzbuđen zbog novog stadiona i što je nedvano imenovan za kapitena“.

Espanjol je odao počast svom kapitenu i na zvaničnom sajtu.

„Nasmejan i skroman momak iz Sant Boja je ostavio ogromnu rupu u našoj duši, ali će uvek imati mesto u našem srcu“, kaže se u saopštenju kluba.

Smrt Puerte u avgustu 2007. godine od srčanog udara, u 22. godini, iznenadila je mnoge jer je igrač Sevilje tada bio u naponu snage. Gotovo isti slučaj je i sa Harkeom, ali je direktor Espanjola Herman de la Kruzrekao da ništa neobično nije nađeno na pregledima pred start priprema.

„Pošto je početak sezone svi igrači prvo idu na opsežne medicinske preglede, a Dani nije pokazivao ni najmanje znake da bi nešto ovako moglo da se desi“, rekao je De la Kruz.

Harkeovo telo biće prebačeno u Španiju, ali će pre toga u Italiji biti izvršena autopsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: