Remi Barse i Gvadalahare

Fudbaleri Barselone remizirali su sa meksičkom Gvadalaharom 1:1 na poslednjem meču turneje evropskog prvaka po SAD.

Izvor: B92

Nedelja, 09.08.2009.

13:51

Default images

Pred skoro 62 hiljade gledalaca na ’Kendlstik parku’ u San Francisku, kapiten Gvadalahare Ramon Morales doveo je svoju ekipu u vođstvo u 50. minutu, ali je Bojan Krkić izjednačio 14 minuta kasnije. „Razočaran sam što nismo pobedili, ali sam veoma, veoma srećan što smo igrali kao ekipa“, rekao je trener Barse Pep Gvardiola.

Zadovoljni smo što smo bili ovde, nadam se da ćemo se vratiti sledeće sezone“, dodao je Gvardiola.

Iako u prvom poluvremenu nije uputila udarac na gol Barselone, Gvadalahara je došla u vođstvo u 50. minutu kada je Ramon Morales dobro reagovao na centaršut Havijera Baeza.

Bio je to dobar pas i srećom sam uspeo dobro da postavim glavu“, rekao je Morales.



Barselona, koja je napravila osam šansi u prvom poluvremenu, povećala je pritisak u nastavku što se isplatilo u 64. minutu. Tada je Dani Alveš, jedan od retkih prvotimaca Barselone koji je igrao ceo meč, poslao sa desne strane centaršut, lopta je uspela da stigne do Krkića koji ju je lako ubacio u mrežu.

Alveš je dva minuta kasnije skoro postigao gol, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Oba tima su prikazala dobru igru. Ovo je bilo veoma korisno za nas, dosta nam je pomoglo u pripremama za predstojeću sezonu. Svi su zadovoljni ovim remijem“, rekao je Alveš.

Najbolju priliku za pobedu propustio je Hesus Padilja u 88. minutu kada je takođe pogodio stativu.

Barselona je tako zaokružila uspešnu turneju po SAD, posle pobeda nad L.A Galaksijem (2:1) i Sijeltom (4:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: