Pobeda Olimpika, remi PSŽ-a

Na otvaranju fudbalske sezone u Francuskoj prvoj ligi, Marselj je ostvario pobedu, dok su Lion i PSŽ zabeležili remije.

Izvor: B92

Nedelja, 09.08.2009.

11:39

Default images

Prvi favorit za šampiona, marseljski Olimpik slavio je na gostovanju u Grenoblu sa 2:0. PSŽ je u poslednjem minutu ispustio pobedu u gostima kod Monpeljea, dok je Lion, takođe u 90. minutu izbegao poraz od Le Mana. Pobede su zabeležili i Sošo, Monako, Nansi, Ren i Nica. Od srpskih fudbalera igrali su Nenad Džodić, Mateja Kežman, Danijel Ljuboja i Ivan Stevanović.

Olimpik je uspešno počeo sezonu trijumfom na gostovanju Grenoblu 2:0. Strelci za Marselj bili su Mamadu Niang u drugom i Benoa Šejru u 80. minutu. Za Grenobl je debitovao Danijel Ljuboja koji je u igru ušao u 55. minutu, dok su Milivoje Vitakić i Zoran Rendulić ostali na klupi.

Pari Sen-Žermen, koji je u novu sezonu ušao sa šampionskim ambicijama, ispustio je pobedu nad Monpeljeom u poslednjim momentima meča. ’Sveci’ su poveli golom Ludovika Žilija u 71. minutu. Ipak, novi trener PSŽ-a Antoan Kombuare ostao je bez pobede na svom debiju u zvaničnoj utakmici zahvaljujući kapitenu reprezentacije BiH Emiru Spahiću koji je u 93. minutu, takođe na svom debiju, postigao izjednačujući pogodak za Monpelje. Domaća ekipa je od 33. minuta igrala sa desetoricom posle isključenja Sirila Ženšoma. Za Monpelje je svih 90 minuta igrao Nenad Džodić, dok je Mateja Kežman ušao tri minuta pre kraja.

Bivši sedmostruki šampion Lion izvukao je bod na gostovanju Le Manu zahvaljujući pogotku u poslednjem minutu ovogodišnjeg pojačanja iz Porta, Lisandra Lopesa. Prethodno su domaćini poveli u 21. golom Maige, a izjednačio je Bodmer sedam minuta kasnije. Le Man je ponovo imao vođstvo od 59. minuta pogotkom Kutadera iz penala, ali je Argentinac na svom debiju uspeo da sačuva bod za Lion.

Uspešan debi imao je i Ivan Stevanović, čiji je Sošo savladao u gostima Okser minimalnim rezultatom. Bivši desni bek Partizana bio je starter i odigrao je celu utakmicu, a pobedu njegovoj ekipi doneo je Sverkoš u 40. minutu.

Valensijen, u čijem timu nije bilo Milana Biševca, poražen je na svom terenu od Nansija sa 3:1.

Monako je slavio protiv Tuluza minimalnim rezultatom, dok je Ren bio ubedljiv protiv bivšeg drugoligaša Bulonja sa 3:0. Pobedu u gostima zabeležila je i Nica koja je slavila nad Sent Etjenom sa 2:0.

U nedelju će priliku da istrči na teren imati i dvojac Lansa, Dejan Milovanović – Nenad Kovačević, kada njihova ekipa od 21h bude gostovala prvaku Francuske Bordou.

Prethodno, od 17h , Lil dočekuje Lorijen.

Rezultati prvog kola fudbalskog prvenstva Francuske:
Okser – Sošo 0:1 (Sverkoš 40)
Grenobl – Marselj 0:2 (Niang 2, Šejru 80)
Le Man – Lion 2:2 (Maiga 21, Kutader 59p – Bodmer 28, Lopes 90)
Monako – Tuluz 1:0 (Nene 40)
Monpelje – PSŽ 1:1 (Spahić 93 - Žili 71)
Ren – Bulonj 3:0 (Bangura 7, Mangan 45, Leroj 90)
Sent Etjen – Nica 0:2 (Traore 39, Remi 87)
Valensijen – Nansi 1:3 (Samsa 6 – Fere 16, Brison 60, Traore 70)

nedelja:
Lil - Lorijen (17h)
Bordo – Lans (21h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: