Petrović prvi izbor za trenera KKCZ

Dan posle konačne odluke Svetislava Pešića da se ne zadrži u Crvenoj zvezdi, beogradski klub počeo je potragu za novim trenerom.

Izvor: B92

Subota, 08.08.2009.

23:29

Default images

Kako saznajemo, u prvom planu trenutno je Aco Petrović, nekadašnji trener FMP-a, koji je prošle godine sa UNIKS-om osvojio Kup Rusije. Klupski čelnici žele da ekipu predvodi domaći trener, kojem neće trebati vreme da se privikne na ovdašnja takmičenja, zbog čega nerealno deluje mogućnost da ekipu preuzme slavni Karlo Rekalkati.

Rekalkatija, koji je tokom bogate karijere u Italiji osvajao titule sa Kantuom, bolonjskim Fortitudom i Sijenom, predložio je klubu sa Malog Kalemegdana Lučano Kapikjoni, menadžer Svetislava Pešića, kao opciju za slučaj da popularni „Kari“ ne ostane u Beogradu.

Aco Petrović je trenersku karijeru počeo u stručnom štabu Crvene zvezde kao asistent, pre nego što je 1998 preuzeo FMP, koji je vodio punih pet godina. Posle jedne godine u Hemofarmu preuzeo je na tri godine rostovsku Lokomotivu, sa kojom je stigao u finale FIBA kupa 2005, a za dve godine u UNIKS-u uspeo je da obezbedi Kup Rusije, pobedivši na putu CSKA i Dinamo u samo dva dana.

Petrović je bio član stručnog štaba Svetislava Pešića tokom SP 2002. u Indijanapolisu, a sada je jedan od pomoćnika Dušana Ivkovića. Stručnjak koji ove jeseni puni 50 godina, ranije je medijima u Srbiji izjavio da sa njim niko iz kluba nije stupio u kontakt.

Glavni operativac crveno-belih Milan Opačić je u akciju nalaženja novog trenera krenuo tek pošto je Svetislav Pešić potvrdio da ne ostaje u Zvezdi, a očekuje se da će odgovor na pitanje ko preuzima Zvezdu biti poznat pre nego što ekipa (bez Bjelice i Kešelja, koji su sa reprezentacijom) krene na Kopaonik, gde 15. avgusta počinju pripreme za novu sezonu.

Pritisak znatno smanjuje podatak da Zvezda trenutno pod ugovorom ima osam igrača, uključujući i kapitena Tadiju Dragićevića, koji je odlučio da ostane u klubu. Pretpostavlja se da će ekipa biti kompletirana dovođenjem dva stranca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: