Petrović 'snima' Slaviju

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović rekao je da će otputovati u Češku kako bi lično 'skenirao' Slaviju iz Paraga.

Izvor: B92

Subota, 08.08.2009.

21:01

Default images

Zvezdin trener je još jednom dodao da je izuzetno zadoovljan žrebom u Nionu jer su Benfika i Valensija znatno jače ekipe. Prvi duel četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Slavije i Crvene zvezde igra se 20. avgusta u Pragu.

"U poređenju sa Benfikom i Valensijom, sigurno smo dobili rivala po meri. I sa drugim ekipama bi igrali i borili se, ali smatramo da sa Slavijom imamo više šansi. Nadamo se dvema dobrim, jakim utakmicama, a nema sumnje da je naša prednost revanš u Beogradu", kaže nakon prespavane noći o žrebu Pižon.

Kako se prva utakmica 20. avgusta u Pragu približava, tako će kvaliteti i mane Slavije biti sve poznatije.

"Kako naše prvenstvo počinje narednog vikenda, imam vremena sutra da otputujem i pogledam ih uživo, igraju kod kuće protiv Bohemijansa. Takođe, jedan od mojih saradnika će do prve utakmice još jednom otići da ih vidi uživo. Ništa ne prepuštamo slučaju, želimo da imamo sve informacije da se što bolje pripremimo za oba duela", objasnio je Petrović.

Eliminacijom Rudara i Dinama, samopouzdanje ekipe je mnogo veće, zadovoljno konstatuje Petrović:
www.crvenazvezdafk.com
"Igrači imaju više poverenja u sebe i svoje mogućnost. Videli su da mogu da igraju, da Evropa nije bauk."

Kao i u prvom mandatu na klupi Crvene zvezde, Pižon je i ovoga puta startovao evropskim pobedama. Kajzerslautern je daleko veće ime u evropskim okvirima nego Dinamo, ali je pobeda nad Gruzijcima sigurno u ovom trenutku jako bitna za klub.

"Svaki trijumf u situaciji u kojoj se nalazimo je veoma važan. Ne bih da pričam o svojim uspesima, neka rezultati govore umesto mene", skromno priča Petrović.

Pre duela sa Slavijom, Zvezdu prvo očekuje start domaće Superlige, a prvi rival je Jagodina.

"Legendarni Miljan Miljanić je lepo rekao da vrediš onoliko titula koliko si osvojio. Dobre su ove pobede u Evropi, ali to su Kup takmičenja u kojima se igraju po dva meča i sve je moguće. Kvalitet se pokazuje u 32 utakmice u prvenstvu. Naša ekipa se tek formira, ali to ne znači da ćemo se unapred predavati, borićemo se na svakoj utakmici maksimalno, pa ćemo videti šta će na kraju biti", poručio je Vladimir Petrović Pižon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: