Remi Bajerna sa Hofenhajmom

Ekipa Hofenhajma i Bajern iz Minhena igrali su nerešeno, 1:1 u poslednjoj utakmici prvog kola Bundeslige u subotu.

Izvor: B92

Subota, 08.08.2009.

20:31

Default images

Hofenhajm je prvi došao do gola ali regularan pogodak Josipa Šimunića u desetoj minuti nije priznat. Bajern 15 minuta kasnije dolazi do prednosti golom Ivice Olića, ali u 42. minutu Nigerijac Obasi izjednačava rezultat. U drugom poluvremenu najbolju priliku za pobedu imao je Bajern ali je ipak ostalo 1:1.

Hofenhajm je odlično otvorio utakmicu, nekoliko puta opasno zapretio golmanu Bajerna, a onda u desetom minutu došao i do pogotka.

Međutim, pomoćni sudija nije priznao regularan gol Josipa Šimunića koji je glavom, na centaršut sa leve strane, savladao Mihaela Rensinga. Golman Bajerna je rukom uspeo da izbaci loptu koja se od stative odbila i bar za pola metra prešla preko gol linije, ali sudija to nije video pa je ostalo 0:0.

Bajern je iskoristio grešku sudija i prvi došao do prednosti. Gol u 25. minutu postigao je novi napadač Bavaraca Ivica Olić. Hrvatski reprezentativac je iskoristio odličan pas svog zemljaka Danijela Prajnića i sa oko pet metara savladao Hildebranda.

Ipak, tri minute pre kraja prvog poluvremena Činedu Obasi donosi izjednačenje Hofenhajmu. Nigerijac je na asistenciju Vedada Ibiševića sa petnaestak metara preciznim udarcem savladao Ransinga i vratio svoj tim u igru.

U drugom poluvremenu ni jedna elipa nije uspela da dođe do pogotka pa su podeljeni bodovi.

Ranije u toku dana odigrano je pet utakmica, a strelac za Hertu bio je Gojko Kačar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: